ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησαν τα μαθήματα βυζαντινής μουσικής της Μηρόπολης στο Πέραμα Μυλοποτάμου

0

Την Τρίτη 4η Νοεμβρίου 2014, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Περάματος Μυλοποτάμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων στο Τμήμα Εκμάθησης Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτεροι Ιωάννης Αλεξανδράκης και Γεώργιος Μυρθιανός, Κληρικοί της Επαρχίας Μυλοποτάμου, ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας μουσικολ. κ. Ευάγγελος Καπαϊδονάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος και πολλοί πιστοί.

Ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε στον Καθηγητή του Τμήματος, Ιερολ. Διάκονο Στυλιανό Καλαϊτζάκη, και τους μαθητές του να έχουν καλή και παραγωγική εκπαιδευτική χρονιά και να συνεχίσουν να εργάζονται με ζήλο, ώστε να ευοδωθεί ο σκοπός της λειτουργίας του Τμήματος, που είναι η στελέχωση των Ιερών Αναλογίων των Ενοριών του Μυλοποτάμου με καταρτισμένους Ιεροψάλτες.

Το Τμήμα ιδρύθηκε πέρυσι, και λειτούργησε για πρώτη φορά κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014, με απόφαση του Επισκόπου μας, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των Ενοριών του Μυλοποτάμου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι άνθρωποι της Επαρχίας αυτής που ενδιαφέρονται να διδαχθούν την Εκκλησιαστική μας Μουσική, αλλά, για διάφορους λόγους, αδυνατούν να παρακαλουθήσουν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας στο Ρέθυμνο. Η  φοίτηση στο Τμήμα είναι δωρεάν.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ