ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατρέ έχω άγχος.. του Μιχάλη Τζανάκη

0

Είδα κι αποείδα και επισκέφτηκα τον ψυχολόγο-ψυχίατρο για κάποια σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζω, αφού οι «νευρώσεις» μου πια δεν ελέγχονται.

-Γιατρέ, έχω …άγχος!!!

-Γιατί αγαπητέ μου έχετε άγχος; Ποιοι παράγοντες το προκαλούν;

-Δεν ξέρω, γιατρέ μου, αν πρέπει να πληρώσω σε 75, 100 ή 200 δόσεις τις φορολογικές «εκκρεμότητες» μου.

-Και τι σας προβληματίζει ακριβώς;

- Ο πρόεδρος που θα εκλέξει το κοινοβούλιο!!!

- Συγγνώμη τελικά οι δόσεις σας αγχώνουν ή ο πρόεδρος;

- Μπα οι δόσεις δε με αγχώνουν, αφού κι επτακόσιες να βάλουνε δεν έχω μία, αλλά με αγχώνει πολύ ο πρόεδρος, αν είναι του «προοδευτικού» ή του «φιλελεύθερου» χώρου κι έχουμε τόσα «ταλέντα» γιατρέ, που δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Να, γιατί αγχώνομαι!!!

-Αγαπητέ μου, σκεφτείτε το, θετικά. Φανταστείτε εσείς τον πρόεδρο που θα θέλατε, ώστε να μην επιβαρύνετε την κατάστασή σας!!!

- Το Φορτσάκη απ’ τον «συντηρητικό» χώρο ή τη Γιάννα απ’ τον «προοδευτικό» φαντασιώνομαι!!!

- Εντάξει κι είναι λόγοι σοβαροί αυτοί να αγχώνεστε;

-Με αγχώνει και η «διαπραγμάτευση» με τους δανειστές. Δεν ξέρω ακριβώς πότε θα έρθουν, πότε θα φύγουν, και με εκνευρίζει πολύ το γεγονός ότι άπαντες εκμεταλλεύονται την «καλοσύνη» του …Γκίκα!!!

- Αγαπητέ μου, η νεύρωσή σας από πλευράς παθολογίας προσδιορίζεται με τον «επιστημονικό» όρο ως «προϊούσα αναπτυξιακή μνημονιοχρεωστίτιδα», η οποία αντιμετωπίζεται με την δραστική ουσία «τσιπροαριστερίνη», η οποία κυκλοφορεί και σε γεννόσημα.

- Γιατρέ, δε σας είπα τη σημαντικότερη «νεύρωσή» μου. Φαντάζομαι τον Βενιζέλο αντιπρόεδρο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και τρομάζω στην ιδέα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ κτλ κτλ». Μήπως είμαι στα όρια της σχιζοφρένειας;

-Σχιζοφρένεια δε θα την έλεγα, αλλά σίγουρα την έχετε «ψωνίσει» έστω και λίγο. Θα σας συμβούλευα να σκέφτεστε «θετικά». Σκεφτείτε λίγο την «ανάπτυξη», τη μείωση στο φόρο εστίασης, το πρωτογενές πλεόνασμα, τις ρυθμίσεις σε πάρα πολλές δόσεις.

- Λυπάμαι, αλλά γιατρέ μου κι εσύ την έχεις «ψωνίσει» την νόσο, αλλά τα χάπια σου(βενιζελοσαμαριτιδική πασοκοϊνουδίνη) είναι ληγμένα…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ