ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Διά την πάσα αλήθεια του Νίκου Ξυπολυτά

0

Η διοίκηση δημοσιοποιεί την επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα «Καθημερινή» σε απάντηση για ανυπόστατα ψεύδη, περί δήθεν ελλείψεις στο ΓΝΡ σύμφωνα με καταγγελίες και στοιχεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών. Με αυτή την ευκαιρία η διοίκηση επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι είναι ανοικτή σε κάθε κριτική και μονίμως πρόθυμη για κάθε εποικοδομητικό διάλογο με όλους. Αλλά και δεν πρόκειται να επιτρέψει στον χώρο του Νοσοκομείου και της Δημόσιας υγείας που παρέχει, να κυκλοφορούν οι δολιότητες του κομματισμού και τα αισχρά ψεύδη. Όσο γρηγορότερα και καλύτερα γίνει αυτό κατανοητό, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα προκύπτουν αυτή την πολύ δύσκολη ώρα.

«Σε απάντηση δημοσιεύματος της «Καθημερινής» 23-11-2014 - ρεπορτάζ κ. Π. Μπουλούτζα σχετικά με ελλείψεις σε υλικά του ΓΝΡ, αναφέρουμε τα εξής μέσα από τα επίσημα στοιχεία του Νοσοκομείου:

Για ταινίες σακχάρου έλλειψη υπήρχε μόνον για 2 ημέρες, λόγω ελλείψεως ταινιών από την εταιρία, η οποία μας έστειλε καινούργια μηχανήματα μετρήσεως. Η έλλειψη δεν υπήρχε τρόπος να αντιμετωπιστεί, ήταν μικρής διάρκειας, δεν οφείλεται σε παράλειψη ή αδυναμία του ΓΝΡ, δεν έχει σημειωθεί ξανά, δεν εκκρεμεί χρηματική οφειλή προς την εταιρία. Ευτυχώς για το Νοσοκομείο μας και δυστυχώς για τους ψεύτες υπονομευτές του, αυτή η ασήμαντη έλλειψη των δύο ημερών που αποκαταστάθηκε και καμία συνέπεια σε βάρος ασθενούς δεν δημιούργησε, είναι και το μοναδικό αληθινό σημείο στο όλο συκοφαντικό δημοσίευμα που βασίζεται αποκλειστικά στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος.

Σχετικά με την έλλειψη γαζών, πλεγμάτων για κοίλη και συρραπτικά κοιλίας, ορών 100ml, ουροσυλλέκτες, ράμματα δέρματος, αντιδραστηρίων ηπατίτιδας Β,C, ελέγχου HIV, ενημερώνουμε ότι αποτελούν συνειδητά ψεύδη.

Δυστυχώς, από μέρους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών για το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου υπάρχει η συστηματική και μόνιμη πολεμική τακτική με διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες ανυπόστατες, απόπειρες διόγκωσης των ελλείψεων, υποβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας και δημιουργίας ψεύτικων δυσμενών εντυπώσεων για κομματικούς κύρια λόγους.

Για τη «Κ» ωστόσο νομίζουμε ότι υπήρχε η οδός ενός απλού τηλεφωνήματος στο Γ.Ν. Ρεθύμνου ώστε η καταγγελία να μην εμφανίζεται σαν δήθεν γεγονός, το σχετικό ρεπορτάζ να περιέχει την πάσα, πλήρη αλήθεια, τις απόψεις και των δύο πλευρών, την αντικειμενική πληροφόρηση. Στόχος κοινός, φρονώ, τόσο για το Νοσοκομείο μας όσο και ακριβώς στον ίδιο βαθμό για την «Κ».

Ανεξαρτήτως των παραπάνω, σημειώνω ότι μία τυχόν ταυτόχρονη έλλειψη κάποιου υλικού εντός της αυτής ημέρας, από τις εκατοντάδες υλικά και μέσα που χρησιμοποιούνται κάθε 24ωρο για αναρίθμητες ιατρικές πράξεις, καμία εξέχουσα σημασία δεν έχει, κανένα ρόλο δεν διαδραματίζει σε βάρος των ασθενών, υπήρχαν ανέκαθεν και αναπόφευκτα θα υπάρχουν διαρκώς. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί σε κάθε Νοσοκομείο σε όλον τον κόσμο ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία ιδιωτική ή δημόσια, όποια εργασία και αν επιτελεί.

Τέλος η συμπλήρωση του κειμένου «και άλλα» όπως τέθηκε, αποτελεί μια πρόσθετη διαστρέβλωση.

Δεν υπάρχουν «και άλλα». Υπάρχει η συνεχής προσπάθεια να πλήττεται η Δημόσια Υγεία, η πραγματική δυνατότητα του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και η προσπάθεια του προσωπικού, να πλήττεται μέσω της ίδιας δυστυχώς της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών.

Ετούτη την κρισιμότατη ώρα για την πατρίδα ολόκληρη   και τη Δημόσια Υγεία της συνεπώς, ολισθηρότατη και λίαν επικίνδυνη η ατραπός των εμμονών, του στείρου κομματισμού, της καταστροφολογίας και επιλεκτικά μεμονωμένων στοιχείων που παραπλανούν, η δολοφονική δηλαδή ατραπός του παρελθόντος που τόσα δεινά συσσώρευσε, αντί της ανοικτής λεωφόρου της συστράτευσης, της ευθύνης, της αλήθειας και της συμβολής εκάστου από της θέσεώς του. Στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και μάλιστα για την επίσκεψή σας στο Ρέθυμνό μας και στο Νοσοκομείο του.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ