ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

''Εποπτεία στην Ελλάδα για να έχουν χρήματα οι τράπεζες''

0

Με πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο οι ελληνικές τράπεζες θα αποκοπούν από τη ρευστότητα της ΕΚΤ αναφέρει η Wall Street Journal, αποκαλύπτοντας πως η τρόικα εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου στην Ελλάδα για μία περίοδο έξι μηνών μετά από πρόταση της Γερμανίας και του ΔΝΤ.

Στη Wall Street Journal φέρεται να μίλησαν ανώνυμα δύο αξιωματούχοι της ευρωζώνης αμέσως μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι.

''Η Τρόικα των πιστωτών στη χώρα γέρνει στην κατεύθυνση μίας παράτασης του τρέχοντος προγράμματος για έξι μήνες, δήλωσε ένας αξιωματούχος. ΔΝΤ και Γερμανία, που συχνά ευθυγραμμίζονται σε ότι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, υποστηρίζουν την πρόταση'' αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Οι ελληνικές τράπεζες θα αποκοπούν από τη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Θέμα ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες βάζει ευθέως η Wall Street Journal, που παραλείπει να αναφέρει τα πρόσφατα επιτυχημένα τους αποτελέσματα στα stress tests.

''Οι κεφαλαιαγορές βλέπουν αρνητικά την πιθανότητα πρόωρης εξόδου της χώρας από το μνημόνιο. Επιπλέον, οι ελληνικές τράπεζες θα αποκοπούν από τη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εάν η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε διεθνώς εγκεκριμένη εποπτεία'' αναφέρεται λέξη προς λέξη στο δημοσίευμα.

Όλα βέβαια συνδέονται με το Παρίσι και την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

''Και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι επετεύχθη κάποια πρόοδος, αλλά παραμένουν σημαντικές διαφορές, με τους Έλληνες αξιωματούχους να επισημαίνουν ότι σημείο τριβής αποτελούν κυρίως οι στόχοι του προϋπολογισμού για τον επόμενο χρόνο.

Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ σφιχτό. Αυτή η αναθεώρηση είναι ασυνήθιστη γιατί είναι η τελευταία'' φέρεται να δηλώνει στην Wall Street Journal Έλληνας αξιωματούχος.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ