ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλεσμα στο Αντιρατσιστικό/Αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Δευτέρας 1/12

0

Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ανελέητου ανθρωποκυνηγητού εις βάρος προσφύγων πολέμου. Θύματα των Μ.Μ.Ε και των ρατσιστικών ευρωπαϊκών και κυβερνητικών πολιτικών για αυτή την φορά είναι οι 700 μετανάστες που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο ακυβέρνητο πλοίο “Baris”. Ενώ οι χαρακτηρισμοί «τζιχαντιστές» και «υγειονομική βόμβα» δίνουν και παίρνουν, η κυβέρνηση τους ‘υποδέχεται’ στοιβάζοντας τους στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας, προκειμένου να πάρουν μία μικρή γεύση από τις ‘ανέσεις’ των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, όπως αυτό της Αμυγδαλέζας.

Ενώ τα κυρίαρχα μέσα και οι θεσμικοί φορείς διαδίδουν πόσο άριστη είναι η φροντίδα και η περίθαλψη των προσφύγων, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Γνωρίζουμε ότι οι πρόσφυγες, υπό τον ασφυκτικό κλοιό σωμάτων ασφαλείας, υποσιτίζονται και έχουν τεθεί σε καραντίνα. Γνωρίζουμε ότι δεν έχουν τα απαραίτητα: τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, βρεφικό γάλα για τα μικρά παιδιά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Την ίδια στιγμή, άλλοι 300 περίπου Σύριοι πρόσφυγες πολέμου, κατασκηνώνοντας στο Σύνταγμα, έχουν προχωρήσει εδώ και μία εβδομάδα σε απεργία πείνας προκειμένου να τους δωθούν τα στοιχειώδη, όπως άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Εμείς, ως αγωνιζόμενοι φοιτητές ενάντια στην επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης μας αλλά και στον εξευτελισμό της εργασιακής μας προοπτικής, στεκόμαστε αλληλέγγυοι, δίπλα στους πρόσφυγες, ενάντια σε θεσμικό και μη ρατσισμό, φτώχεια, μνημόνια, εκμετάλλευση. Δε δεχόμαστε κανέναν ισλαμοφοβικό και ρατσιστικό στιγματισμό των προσφύγων που επιχειρεί να νομιμοποιήσει τον εγκλεισμό τους σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Κατά αυτό τον τρόπο, επιχειρώντας να συνδέσουμε τα αιτήματα μας για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, για δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορά και παροχή ασύλου: συγκεντρώνουμε τρόφιμα, πάνες, ρούχα, φάρμακα και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Καλούμε ολόκληρη την τοπική κοινωνία και τους φορείς της πόλης να πάρουν θέση ενάντια στο ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης συμμετέχοντας στο Αντιρατσιστικό και Αντιφασιστικό συλλαλητήριο που καλούμε τη Δευτέρα 1 Δεκέμβρη στις 12 π.μ. στο Δημαρχείο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΌ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ