ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πλήθος Ρεθεμνιωτών στην απεργιακή κινητοποίηση

0

Ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου και της Τρόικας

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι Ρεθεμνιώτες στη σημερινή κινητοποίηση στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής - Πανεργατικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και των κυβερνητικών μέτρων. Πραγματοποιήθηκαν, μάλιστα, δύο συγκεντρώσεις την ίδια ώρα, μία στο Εργατικό Κέντρο και μία στο Δημαρχείο, και στη συνέχεια  ακολούθησαν πορείες στους δρόμους της πόλης.

 

Στο Εργατικό Κέντρο τη συγκέντρωση είχαν καλέσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και σε αυτήν συμμετείχαν υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητές και συνταξιούχοι, ενώ αυτήν του Δημαρχείου είχε καλέσει το ΠΑΜΕ Ρεθύμνου.

Ο Γενικός Σύμβουλος ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου Γιώργος Μονιάκης σε δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Η γενική πανεργατική απεργία γίνεται για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που ζητάνε απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απορρύθμιση των εργατικών και εργασιακών σχέσεων και μείωση των εισοδημάτων. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί με δεδομένο ότι δε βγάζει πουθενά». Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ρεθύμνου Γιώργος Τρούλης τόνισε πως «η συγκεκριμένη απεργία σηματοδοτεί τον αγώνα των εργαζομένων απέναντι στη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι έχουν το μοναδικό όπλο, αυτό της απεργίας, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν και ο κόσμος πρέπει να διατηρήσει μέσα του την ελπίδα ότι μπορούμε να πετύχουμε τις αλλαγές και τις ανατροπές που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία. Γι' αυτό, πρέπει να δίνουμε καθημερινά αγώνα και όποτε βρισκόμαστε σε τέτοιες κινητοποιήσεις να συμμετέχουμε δυναμικά». Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσε και η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, της οποίας η Πρόεδρος, Δέσποινα Νικολάου, υπογράμμισε πως «Η ΕΛΜΕ συμμετέχει αγωνιστικά στο συλλαλητήριο ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές και διαμαρτυρόμαστε για το ξεπούλημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και όλων των κοινωνικών αγαθών».

«Εάν περάσουν τα προγραμματισμένα μέτρα της κυβέρνησης, σημαίνει ότι μας βάζουν την ταφόπλακα και δε θα μπορέσουμε να ξανασηκωθούμε. Αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας ενωμένοι για να μην μπει αυτή η ταφόπλακα ούτως ώστε να έχουμε το δικαίωμα να αλλάξουμε την κυβερνητική πολιτική», δήλωσε ο Πρόεδρος της ένωσης συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου Λευτέρης Κοτσαρίδης, ενώ ο Γιώργος Νικολιδάκης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, επεσήμανε πως: «Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οι συνταξιούχοι κάνουμε έναν αγώνα και βγαίνουμε στο δρόμο όλοι μαζί χωρίς διαχωρισμούς για να διεκδικήσουμε αυτά που εν μία νυκτί μας πήραν και μας παίρνουν ακόμη. Ό,τι είχαμε μας το πήραν και δεν έχουμε τίποτα άλλο. Από εδώ και πέρα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους μέχρι να καταλάβουν ότι υπάρχουμε κι εμείς».

Μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Ρεθύμνου μέσω της οποίας ο κόσμος έστειλε μήνυμα αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Δαμιανάκης, νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «η πανεργατική απεργία είναι ευκαιρία να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά. Να δείξουμε τη δύναμη μας στους εχθρούς μας: τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα τους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αλλάξει, να βελτιωθεί η ζωή μας. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος. Απαιτεί θυσίες και αντοχή από όλους μας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ