ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΟΕ καλεί την κυβέρνηση να αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία

0

Ζητά ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών

«Η φτώχεια, η λιτότητα και οι περικοπές συνεχίζονται και δημιουργούν νέα αδιέξοδα στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Βιώνουμε για 5η συνεχή χρονιά τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και διαλύουν το κοινωνικό κράτος».

Τα παραπάνω τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με αφορμή τη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2015 ενώ καλεί την κυβέρνηση να αυξήσει τώρα τις δαπάνες για την Παιδεία - μέχρι και 5% του ΑΕΠ-, να ενισχύσει το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του και να στηρίξει έτσι την ελληνική μαθητιώσα νεολαία που αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου.

Η ΔΟΕ δεν παραλείπει να σημειώσει ότι οι η περιβόητη και πολυπόθητη ανάπτυξη φαίνεται ότι αργεί ακόμα… και συνεχίζει γράφοντας ότι «επιβάλλεται το να γίνει επένδυση στην παιδεία για να δοθεί απάντηση στην κρίση η κυβέρνηση συνεχίζει την ολέθρια πολιτική της. Οι δαπάνες για την Παιδεία θα αγγίξουν το 2% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα θα είναι, και πάλι, από τις τελευταίες χώρες της Ε.Ε. σε δαπάνες για την εκπαίδευση. Είναι αυτονόητο πλέον ότι με τα ελάχιστα χρήματα που διατίθενται για την Παιδεία το 2015 θα υπάρχουν τεράστιες ακάλυπτες ανάγκες και δυσλειτουργία των σχολικών μονάδων. Η ανεργία των εκπαιδευτικών θα διογκωθεί, αφού δεν θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί και θα συνεχιστεί η οικονομική τους εξαθλίωση αλλά και η επιστημονική τους υποβάθμιση.

Η ΔΟΕ κλείνει την ανακοίνωσή της με τα ακόλουθα:

Διεκδικούμε άμεσα αύξηση των δαπανών για την Παιδεία γιατί εμείς γνωρίζουμε: ότι η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ