ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΙ «Ιππότες» και τα … «κτήνη» του Γιώργου Σταράκη

0

Το πρωί της 20ης Μαϊου 1941 (8:15 π.μ.) 22.750 Γερμανοί «ΙΠΠΟΤΕΣ», 1350 αεροπλάνα (στούκας), Γιούγκερς 22, 100 ανεμοπλάνα, 70 πλοία, υπερσύγχρονος οπλισμός και πολλά άλλα ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ, χωρίς διακοπή δευτερολέπτου βομβάρδισαν την Κρήτη. Οι «ΙΠΠΟΤΕΣ» όπως τους αποκαλεί ο Κος ΡΙΧΤΕΡ έπεφταν με αλεξίπτωτα, πυροβολούσαν και σκότωναν ότι κινείτο. Οι βόμβες ήταν 1000 κιλών και τίναζαν τα ΠΑΝΤΑ. Έκπληκτοι … έβλεπαν Ναζιστικά σήματα, άκουγαν θόρυβο, οι περισσότεροι δεν είχαν δει ούτε αεροπλάνο και αλλεξίπτωτα. Έκαναν το σταυρό τους, όταν κατάλαβαν ότι είναι Γερμανοί και μονολογούσαν «Τι στο καλό θέλουν στο νησί μας»  Τα κρητικά «ΚΤΗΝΗ». Κατά τον Κο Ρίχτερ βλέποντας το κακό που σκορπούσαν οι «ΙΠΠΟΤΕΣ» και όπως ήταν φυσιολογικό αντέδρασαν. Τα «ΚΤΗΝΗ» όμως δεν είχαν όπλα γιατί με την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου η τότε κυβέρνηση αφόπλισε το νησί. Με έντεχνο τρόπο πήρε τα όπλα από τους ιδιώτες της Κρήτης γιατί φοβόταν εξέγερση εναντίον της.

Δεν ήταν όμως μόνο ΑΠΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΠΛΑ. Συγκρότησε τη 5η ΜΕΡΑΡΧΙΑ και στις 16 Νοεμβρίου 1940 την επιβίβασε στα επιταγμένα πλοία από το λιμάνι της Σούδας και μέχρι 25 Νοεμβρίου είχε μεταφέρει το ΕΠΙΛΕΚΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ στη Θεσσαλονίκη. Πόσοι ήταν; 566 Αξιωματικοί, 18.622 οπλίτες, 687 υποζύγια και 81 οχήματα. Όμως ο Παπάγος στις 5 Απριλίου 1941 ζήτησε να σταλούν άλλοι 3.000 Κρητικοί που μόλις είχαν τελειώσει τη βασική τους εκπαίδευση. Την άμυνα της ΚΡΗΤΗΣ είχαν οι Άγγλοι με συμμαχικές δυνάμεις.

Ένα Κρητικό.. Κτήνος υποδέχεται έναν Ιππότη

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Τέλη Μαρτίου 1941 έφθασε στην Κρήτη η Σχολή Οπλιτών Βασιλικής Χωροφυλακής: 15 αξιωματικοί και 900 οπλίτες. Μέσα στο χάος έφθασαν στην ΚΡΗΤΗ από την κατεστραμμένη πολιτική μηχανή της ΕΛΛΑΔΑΣ (20-4-1941) 85 αξιωματικοί και 4.816 οπλίτες. Επίσης στις  29 Απριλίου έφθασε το Κέντρο Εκπαίδευσης Καλαμών με δύναμη 3 ταγμάτων.

Οι…. Ιππότες & τα Κτήνη!!!!

ΗΤΑΝ … ΑΟΠΛΟΙ

Όλοι αυτοί όμως ήταν ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ κληρωτοί των κλάσεων 1940 Β΄ και 1941 που είχαν λάβει ολιγοήμερη εκπαίδευση. Το ένα τρίτο ήταν άοπλοι. Οι υπόλοιποι έφεραν υποτυπώδη οπλισμό με ελάχιστα πυρομαχικά: Μόλις 5 – 20 φυσίγγια κατά τουφέκι. Πιο σημαντική όμως ήταν η άφιξη της ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.  Το ημερολόγιο «έγραφε» 29 Απριλίου 1941. Το συγκινητικό είναι ότι η ΣΧΟΛΗ ήλθε –χωρίς καμιά διαταγή- Ήλθαν με πρωτοβουλία μερικών αξιωματικών και των μαθητών. Έφθασαν με βενζινόπλοιο στο Κολυμπάρι. Συνολικά, 17 Αξιωματικοί, 300 Ευέλπιδες και 20 οπλίτες από την Ελλάδα. Επίσης στην ΚΡΗΤΗ υπήρχε και η Σχολή Χωροφυλακής. Όλοι πολέμησαν γενναία.

ΤΟ ΒΑΡΟΣ … ΣΤΑ «ΚΤΗΝΗ»

Οι Γερμανοί «ΙΠΠΟΤΕΣ» σκορπούσαν ΘΑΝΑΤΟ. Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό τα «ΚΤΗΝΗ» πήραν γεωργικά εργαλεία, μαγγούρες, πέτρες και με ΟΡΜΗ, ΘΑΡΡΟΣ, ΠΙΣΤΗ τα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ» επιτέθηκαν στους «Γερμανούς ΙΠΠΟΤΕΣ» οι οποίοι από τη Γερμανία ήλθαν να μας σκοτώσουν. Δυστυχώς Κε ΡΙΧΤΕΡ δεν είχαν διαβάσει ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ. Όμως ήξεραν δυο λέξεις: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ. Δυστυχώς για τους «ΙΠΠΟΤΕΣ» τα «ΚΤΗΝΗ» με πρωτόγονα μέσα σκότωσαν πάνω από 6.000 επιδρομείς «ΙΠΠΟΤΕΣ».Τελικά οι «ΙΠΠΟΤΕΣ» νίκησαν αλλά η λαϊκή μούσα εξέφρασε μια πραγματικότητα: «Χίτλερ να μην το καυχηθείς πως πάτησες την ΚΡΗΤΗ. Ξαρμάτωτη την εύρηκες κι ελείπαν τα παιδιά της». Τι έκαναν οι «ΙΠΠΟΤΕΣ» μετά στα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ»  Ας πάνε στα ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ Μας και όχι μόνο, να ρωτήσουν. Τίποτα άλλο.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Ο πρώτος Γερμανός Διοικητής της Κρήτης «ΙΠΠΟΤΗΣ», εγκληματίας πολέμου, Κούρτ Στούντεντ, καταδικάστηκε σε μόλις πέντε χρόνια φυλάκισης από Αγγλικό στρατοδικείο. Όμως σε θάνατο καταδικάστηκαν και τελικά εκτελέστηκαν οι δύο πρώην διοικητές της Κρήτης Μπρούνο Μπρόγερ, Φ. Μίλερ, καθώς και ο επιλοχίας Φριτς Σούμπερτ για εγκλήματα πολέμου στην Κρήτη και τη Μακεδονία.

2014. Οι «Γερμανοί ξανάρχονται παραχαράζοντας την Ιστορία». Θα το επιτρέψουμε;

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ