ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σπίθες του Γιάννη Ηλιάκη

0

Έχει μεγάλη σημασία το βάθρο στο οποίο στέκεσαι για να αναγνώσεις το ιστορικό γίγνεσθαι. Ποιες παραμέτρους της εποχής θα λάβεις υπ’ όψιν σου, για να ερμηνεύσεις τα γεγονότα και τις γενεσιουργές αιτίες αυτών. Ψύχραιμα, χωρίς πάθος και αντικειμενικά. Όταν η παμπόνηρη Αλβιόνα αντελήφθη, ότι μια εθνότητα, της κραταίας Σουλτανικής Αυτοκρατορίας είναι αποφασισμένη να αποκτήσει την ανεξαρτησία της, άμεσα και πολύ ενωρίς φρόντισε να προσεταιρισθεί τον αγώνα με κάθε τρόπο. Με απώτερο στόχο να επιβάλει την κυριαρχία της. Να τα έχει καλά και με τους δύο λαούς, που αντιμάχονταν, πάντα δια το ίδιον όφελος αυτής.

Η επικυριαρχία της εδραιώθη έτι περισσότερον το 1823 με τη σύναψη επαχθούς δανείου. Το οποίο συνήψαν οι Κοτσαμπάσηδες προεστοί και Φαναριώτες, παρά τας αντιθέσεις του Κολοκοτρώνη και των άλλων αγωνιστών.

Γνωρίζουμε την τύχη αυτού του δανείου, το οποίο υπήρξε και αδελφοκτόνο. Έκτοτε ο Αγγλικός Φασισμός επικρατεί και κατέχει ως αποικία τη χώρα με τις γνωστές καταστροφές, που επιφέρει η κυριαρχία του. Δολοφονία του Καποδίστρια. Η επιβολή της βασιλείας χειροτέρεψε τα πράγματα. Η Βαυαροκρατία έφερε τις γνωστές συμφορές. Ο πόλεμος του ’97, η Μικρασιάτικη καταστροφή, η δικτατορία του Μεταξά, η Γερμανοκατοχή, ο Εμφύλιος, η κυριαρχία της Φρειδερίκης με την τρομοκρατία της, η δικτατορία των Συνταγματαρχών, ο φασισμός της κοινοβουλευτικής μεταπολίτευσης, που τελικά μας οδήγησε στην καταστροφή. Ο φασισμός της Ρωμαιοκρατίας και της Σουλτανοκρατίας ρίζωσαν και κληρονομήθηκαν. Η εξέγερση του 1821 δεν κατάφερε να τον απολείψει. Έρπει, διαιωνίζεται και μολύνει και το τελευταίο κύτταρο του κρατικού μηχανισμού. Της ολοκληρωτικής φασιστικής κοινοβουλευτικής ομιχλώδους ασαφούς αορίστου δημοκρατίας, φαυλοκρατίας, που έχουν επιβάλει οι κάθε μορφής διεστραμμένοι αποικιοκράτες. Ιμπεριαλιστές των μεγάλων εταιρειών, του κεφαλαίου, έμποροι όπλων, ναρκωτικών και διαφόρων άλλων ευγενών καταστροφικών εμπορευμάτων, για να κάνουν τις δουλειές των.

Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Αμερικάνοι κλπ. Αρπακτικά συνωστίζονται σε’ αυτό το έρμο τζαντήρι. Ποιος να πρωτοβυζάξει το αίμα του λαού. Πως να τον καταστρέψει να τον εξασφανίσει. Να του αρπάξει κάθε καλό που έχει. Από την εξέγερση και ύστερα, στον τόπο τούτο, παρελαύουν νέφη από πράκτορες, ρουφιάνους, αξιωματούχους, στρατιώτες, αεριτζήδες, οικονομολόγους, αντιπρόσωπους, δολοφόνους και κάθε λογής κακοποιούς για συγκεκριμένες δουλειές της εξουσίας του μεγάλου και μικρού κεφαλαίου.

Οι κατά καιρούς διορισμένοι πρωθυπουργοί όργανα των ξένων ανθελλήνων –με ελάχιστες εξαιρέσεις-σέρνουν το λαό σε περιπέτειες και καταστροφές όπως έχουν τις εντολές, σαφείς και συγκεκριμένες. Αρκεί η δόξα και η καρέκλα.

Νιώθει κανείς φρίκη και θλίψη για τις βρώμικες δουλειές που απεδέχθησαν οι μεσάζοντες προδότες πρωθυπουργοί να εκτελέσουν, σε βάρος του ελληνικού λαού για λογαριασμό των ξένων. Οι περισσότεορι από αυτούς είχαν τεράστια ψυχολογικά προβληματα, άνοες και άβουλοι, μοιραίοι. Παθολογική εγωπάθεια, εσωστρέφεια, δοξομανία. Αγράμματοι και ανήθηκοι, ψεύτες λαοπλάνοι, δημαγωγοί. Χωρίς όραμα, ιδανικά και αξίες. Μακριά από το λαό, τα προβλήματα και τα βάσανα. Γύρω τους νέφη από λεχρίτες, τσαρλατάνους, τυχοδιώκτες, κλέφτες, άρπαγες, εκβιαστές, τεμπέληδες, κοπρίτες, τυχάρπαστους, κομματάρχες ρουσφετορουφιάνους.

Όλοι αυτοί οι χαλικούτηδες με ιδεολογήματα και χωρίς ιδέες, ντενεκέδες του τίποτα, απαξιωμένοι βυζάνουν και κλέβουν τεράστια ποσά για τα αφεντικά, τα κόμματα, τον εαυτό τους.

Τα τεράστια ποσά, τρισεκατομμύρια, αμύθητα και ανυπολόγιστα, τα απορρόφησαν –τα έκλεψαν- διακριτά και επωνύμως, με αυθάδεια αναλγησία και αναίδεια. Σε βάρος του λαού. Οι επιδοτήσεις, τα προγράμματα της ΕΟΚ αρπάχτηκαν από τους κακοποιούς και τα σκουλήκια. Είχαν δοθεί για ανάπτυξη, παραγωγή και υποδομές. Τα λήστεψαν νέφη Τσοχατζόπουλων και το μεγαλύτερο φαγοπότι συνεχίζει. Τα δάνεια τα τρώνε τα όρνεα του φασισμού. Και ο λαός συνεχίζει στη φτώχεια και στον ξεπεσμό. Τις κρατήσεις που έβαλε στην άκρη για τη σύνταξή του, τις άρπαξαν οι γορίλες εν ψυχρώ. Ένας υπόκοσμος της παρακμής και της μούχλας, με τους ψυχρούς συνδικαλιστές ρήμαξαν τα πάντα και συνεχίζουν να ρημάζουν, να διαλύουν τα πάντα. Η καταστροφή είναι πλήρης με τις σκόπιμες καταστροφικές πολιτικές που ακολουθούν. Οι νεοφασίστες νεοπροδότες, αδίσταχτοι.

Το ξεθεμέλιωμα το ξεκίνησε ο Ανδρέας. Βαριά άρρωστος και αλκοολικός. Δοξομανής αδιάφορος και διεσστραμμένος με όλο το νέφος των ακρίδων που έπεσαν στο λαό. Σε ένα λαό απελπισμένο, εύπειστο, εξαγορασμένο με λίγα αργύρια δανεικά. Σ’ ένα λαό που έζησε και συενχίζει να ζει στο σκοτάδι και στη θολούρα της συγκυβέρνησης των «άσπονδων» εχθρών.

Το Σύνταγμα καλύπτει όλους αυτούς τους απατεώνες. Αφού το ψηφίζουν και το συντάσσουν οι ίδιοι, για να καλύπτουν τα φασιστικά έργα τους.

Ο στυγνότερος φασιστικός μηχανισμός συνθλίβει στα σκουριασμένα του γρανάζια το λαό μέχρι αυτοκτονίας. Οι αυτόκλητοι πολιτικοί όργανα των ξένων κατέστρεψαν τη χώρα και το λαό. Έτσι απλά.

Ο λαός ας πάρει τις ευθύνες σωτηρίας της πατρίδας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι:

Η χώρα συνεχίζει να κατέχεται από φασιστικά όρνεα. Και κυβερνάται από ένα άδικο σύνταγμα, που δεν εξυπηρετεί το λαό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ