ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο σφυρί βγαίνει το ΕΛΛΗ Τ στις 14 Ιανουαρίου

0

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΣΜΑΝΗΣ: «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ “ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ” ΕΜΕΙΣ»

 

Στις 14 Ιανουαρίου 2015 πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό το ΕΛΛΗ Τ με εκτίμηση το 1,2 εκ. ευρώ και ποσό εκκίνησης τις 835.000 ευρώ. Ο πρόεδρος των Κρητικών Γραμμών Γιώργος Δούσμανης, βλέποντας ως ευκαιρία αυτή την εξέλιξη, τονίζει ότι στην περίπτωση που μαζευτούν τα χρήματα, το Ρέθυμνο μπορεί να αποκτήσει το πλοίο στο ποσό εκκίνησης απαλλαγμένο όλων των παλαιών χρεών.  

Ανακοινώθηκε από τον ΟΛΠ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Cretan Lines Γιώργο Δούσμανη , η ημερομηνία του πλειστηριασμού του πλοίου ΕΛΛΗ Τ, η οποία προσδιορίζεται στις 14 Ιανουαρίου. Το ποσό της πρώτης εκτίμησης ανέρχεται στο 1,2 εκ. ευρώ και ο πλειστηριασμός θα ξεκινήσει με τα 2/3 του ποσού το οποίο υπολογίζεται στις 835.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Δούσμανη, «στην περίπτωση που δεν υπάρξει άλλος πλειοδότης, το Ρέθυμνο, μπορεί να αποκτήσει το πλοίο μόλις με 835 χιλιάδες και απαλλαγμένο από τα παλιά του χρέη που τώρα ξεπερνούν τα 5 εκ. ευρώ».

Είναι σημαντικό, τόνισε ο πρόεδρος των Κρητικών Γραμμών, το Ρέθυμνο να αποκτήσει ένα περιουσιακό στοιχείο αξίας 4,5 εκ. ευρώ. «Είναι μια ευκαιρία» πρόσθεσε, «ακόμα και τώρα να δοθεί εκείνο το 20ευρω, ώστε να συμπληρωθεί το ποσόν και να μπορέσουμε να το «χτυπήσουμε» το πλοίο και να το πάρουμε χωρίς κανένα χρέος. Το πλοίο θα είναι καθαρό στην καινούρια εταιρεία που έχουμε ιδρύσει».

Σε ερώτημα που αφορούσε στα πόσα χρήματα υπάρχουν και πόσα χρειάζονται ακόμα προκειμένου να συμμετάσχει το Ρέθυμνο στον πλειστηριασμό, ο ίδιος απάντησε: « Στο ταμείο υπάρχουν περίπου 50.000 ευρώ, έχουμε και κάποια υπόλοιπα που μας έχουν πει ότι θα βάλουν δικοί μας άνθρωποι και επιχειρηματίες στην περίπτωση που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι τα οποία φτάνουν περίπου στις 300.000».

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε: «Σύμφωνα με έρευνα που έχουμε κάνει, το πλοίο θα προσπαθήσουν να το αφήσουν να πάει στον τρίτο πλειστηριασμό , ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο όφελος σε αυτόν που θα πάρει», ενώ ανέφερε ότι «το ποσό μπορεί να πέσει 20-30% ακόμα».

Όσον αφορά στο πώς μπορεί να εξασφαλιστεί ότι δε θα βρεθεί άλλος πλειοδότης, ο ίδιος ανέφερε : «Δεν αποκλείει κανείς ότι μπορεί να βρεθούν κι άλλοι πλειοδότες. Επειδή όμως εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε επενδύσει πάνω σε αυτό το πλοίο, θεωρούμε ότι με μια σωστή συνεννόηση, δε θα πάει κανείς άλλος να το «χτυπήσει». Ήδη γνωρίζω, με ποιους πρέπει να έρθω σε επαφή» υπογράμμισε ο κ. Δούσμανης «αλλά δεν μπορώ να το κάνω ακόμα γιατί δεν έχει συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσόν».

Κλείνοντας, ο κ. Δούσμανης επεσήμανε ότι «στην περίπτωση που μαζευτούν τα χρήματα αυτό το μήνα και μπορέσουμε να «χτυπήσουμε» στον πλειστηριασμό και η νέα εταιρία αποκτήσει πλοίο στο όνομά της θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα δάνειο για να ξεκινήσουμε».

 ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ