ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου ατόμων με αυτισμό

0

Μέσα σε ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο κλίμα, με δεκάδες χαμογελαστά παιδιά, με την υποστήριξη των γονέων μελών του συλλόγου μας και των εκπαιδευτών έγινε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου η χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αυτισμό. Η γιορτή έγινε στο ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου και σε αυτή παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Λιονή, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Ξυπολυτάς και η κα Πόπη Κλάδου από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας. Η γιορτή τα είχε όλα.

•    Παιγνιδομαγειρέματα Χριστουγέννων  για μικρούς και μεγάλους με την κατασκευή μπισκότων.

•    Μουσικό εργαστήρι με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

•    Κεράσματα σοκολατένια και πολλά καλούδια για όλους.

•    Φατσοζωγραφιές από τη βοηθό του Άη Βασίλη.

•    Ο  Άη Βασίλης μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.

•    Τα δώρα μοίρασε η ίδια η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Λιονή και ήταν μια προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο περιθώριο της όμορφης βραδιάς δόθηκε ή ευκαιρία στο Δ.Σ. του Συλλόγου να θέσει τους προβληματισμούς του στην κα Αντιπεριφερειάρχη,  τον κo Ξυπολυτά και την κα Κλάδου σχετικά με το πρόγραμμα, τους χώρους που φιλοξενείται η δομή και την ανάγκη δημιουργίας ενός  Κέντρου Ημέρας για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κάτι που είναι ο στόχος του Συλλόγου γονέων ατόμων με αυτισμό. .

Όλη η προσπάθεια που γίνεται φέτος στο πρόγραμμα του Συλλόγου, με την λειτουργία  οργανωμένων εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αυτισμό με πολλές βιωματικές δράσεις αλλά και την δημιουργία σχολής γονέων χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ