ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνέχισε τις περιοδείες ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

0

Ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης συνέχισε τις επαφές και την περιοδεία του στις τοπικές κοινότητες των Δήμων Αμαρίου και Αγ. Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο Ρεθεμνιώτης βουλευτής πέρασε από την Πατσό, την Παντάνασσα, τις Βολεώνες, τους Αποστόλους, την Αγία Φωτεινή, το Μοναστηράκι, το Αμάρι, τον Μέρωνα, τις Ελένες, τα Μεσονήσια, το Καρδάκι, τις Βρύσσες και το Άνω Μέρος.

 

Το πρωί της Κυριακής, ο βουλευτής ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα χωριά του Αγίου Βασιλείου, την οποία είχε διακόψει λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, επισκέφθηκε το Σπήλι, τα Κεραμέ, τις Μέλαμπες και την Αγία Γαλήνη. Το απόγευμα οι επισκέψεις συνεχίστηκαν στα χωριά του Δήμου Αμαρίου με επισκέψεις στη Λοχριά, στον Πλάτανο, στους Αποστόλους, στην Αγ. Παρασκευή, στον Αγ. Ιωάννη, στη Νίθαυρη, στις Κουρούτες, στον Φουρφουρά, στα Πλατάνια και στο Γερακάρι.

 

Ο βουλευτής τόνισε τη σημασία ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού μέσα από την αναβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων με τη δημιουργία πρότυπου εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου για την κτηνοτροφία που ήδη προωθείται από την Περιφέρεια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προωθούμενη ένταξη του Φράγματος Πλατύ Ποταμού, συνολικού προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Τέλος, τέθηκε το θέμα της βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια στη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς και η στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής. Στο συγκεκριμένο θέμα έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σχετικά με την καταβολή των επιδοτήσεων. Ο κ. Κεφαλογιάννης επικοινώνησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κ. Αλεξόπουλο. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας τους υπήρξε ενημέρωση για την άμεση διόρθωση των κωδικών λάθους 54108, καθώς και για την εξαίρεση των 350 ΑΦΜ με κωδικό δέσμευσης 97095, για τα οποία υπήρξε δέσμευση ότι θα διορθωθούν από τον Οργανισμό. Επιπρόσθετα, ξεκαθαρίστηκε ότι τις επόμενες μέρες θα ανοίξει το σύστημα και θα εξεταστούν οι ενστάσεις, έτσι ώστε να λυθούν συνολικά τα προβλήματα που αφορούν την ενιαία ενίσχυση.

12.01.2015(2)

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ