ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Βαρβαρότητα του Ανδρέα Κούνουπα

0

Μεγαλώνει η φτώχεια γύρω μας που μαυρίζει την ψυχή.

Η απελπισία του άνεργου. Το κλάμα της νοικοκυράς. Το «μαμά πεινώ». Το σκοτάδι της στεγνής οικογένειας. Η απογοήτευση του νέου επιστήμονα. Η καταραμένη απόλυση του μισθωτού. Ο πόνος του άπορου άρρωστου. Ο εφιάλτης για φαλίρισμα του μικρέμπορα. Τα ψίχουλα του σκληρά εργαζόμενου. Ο αποκλεισμός από τις καλές τέχνες και την αναψυχή. Η απόγνωση που φέρνει η ανέχεια. Το απονενοημένο διάβημα.

Στον εικοστό πρώτο αιώνα πρέπει όλοι χωρίς εξαίρεση να έχουν καλή ζωή εξασφαλισμένη στέγη. Άνεση στην οικονομία, επάρκεια στην κουζίνα. Αναψυχή, κήπο, καφενείο, παρέα, εκδρομή, θεάματα, εφημερίδα, θάλασσα και ψηλά το μέτωπο.

Ποιος φταίει για την άχαρη ζωή; Για την ανέχεια;

Φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση που την ίδρυσαν οι πλουτοκράτες για να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους των λαών να τους παίρνουν όλη την παραγωγή και να τους αφήνουν ψίχουλα για να ζήσουν. Φταίνε οι επιχειρηματίες, βιομήχανοι, τσιφλικάδες, μεγαλέμποροι, εταιρείες μεταφορών κλπ.

Οι επιστήμονες λένε ότι με τα άλματα των τελευταίων ετών της επιστήμης και της τεχνολογίας ο δουλευταράς λαός μας μπορεί με 5-6 ώρες εργασίας την ημέρα να έχει παραγωγή που να καλύπτει όλες τις ανάγκες του.

Προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση, αφαίμαξη του παραγόμενου πλούτου, ανισοκατανομή και αδικία.

Είναι τρελό οι πολλοί να εργάζονται σκληρά για να ζήσουν αλλά βασανίζονται και εξαθλιώνονται, γιατί όλη την παραγωγή τους την παίρνουν οι λίγοι και την αποθηκεύουν.

Στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού μοναδική λύση του ΚΚΕ. Λογική αληθινή και τίμια. Αποδέσμευση από την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διοίκηση, το κουμάντο στο λαό, μονομερής διαγραφή του χρέους, τα μέσα παραγωγής επικοινωνίας, μεταφοράς, ενημέρωσης, υγείας, παιδείας, τα πάντα στο λαό.

Ανατροπή του τρελού καπιταλισμού από τον ορθολογικό σοσιαλισμό. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, διαμάντι της πολιτικής όρθιο περήφανο, αληθινό, δίκαιο.

Θα πείτε: δύσκολη η ανατροπή. Όταν τη θελήσει σύσσωμος ο λαός, τότε θα γίνει εφικτή όπως έγινε και πέτυχε άριστα 70 χρόνια στη Σοβιετική Ένωση και 56 στην Κούβα, που συνεχίζεται παρά το εμπάργκο, τις συκοφαντίες, τις ψευτιές και τις παραπλανήσεις.

Τέρμα στο απάνθρωπο καθεστώς, επίμονο αγώνα στη Λαϊκή Συμμαχία.

Ο Ρωμιός είναι φιλότιμος πατριώτης και αν τον πατήσεις στον κάλο και πάρει φωτιά γίνεται θηρίο και κάνει θαύματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ