ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκλογές ιλαροτραγωδίας και.. εισαγωγικών του Μιχάλη Τζανάκη

0

Η ώρα της «κάλπης» έφτασε αισίως!!! Οι αντίπαλες παρατάξεις κορύφωσαν την αντιπαράθεσή τους με την – αναμενόμενη- «μετριοπάθεια», «λογική» και «σύνεση». Οι ιδεολογικές – πολιτικές διαφορές οδήγησαν σ’ ένα «γόνιμο» διάλογο, στο οποίο πρυτάνευσε το πνεύμα της Βολτερικής «ανεκτικότητας».

Οι «αναλύσεις» ήταν επίσης «ουσιαστικές», τα διαφημιστικά σποτ υψηλότατης «αισθητικής», απευθύνθηκαν απολύτως στη «λογική» και τον «ορθολογισμό» της κοινής γνώμης. Κοντά σε εμάς και οι «εταίροι» και άκρως «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι επέδειξαν τα «δημοκρατικά» τους φρονήματα, αφήνοντας εντελώς «ελεύθερο» τον ελληνικό λαό να πάρει τις «αποφάσεις» του μακριά από περίεργες «παρεμβάσεις» και «χειραγωγήσεις».

Αντιστοίχως τα «υπεύθυνα» Μ.Μ. «Ε» -τα εισαγωγικά εδώ αναφέρονται στην «ενημέρωση»- επιτέλεσαν το «καθήκον» τους στο ακέραιο. «Νηφάλια» και απολύτως «αντικειμενικά» «ενημέρωσαν» «υπεύθυνα» του πολίτες για το εύρος των πανδημιών και ολικών καταστροφών που τους αναμένουν, αν δε στηρίξουν τη «σταθερότητα» και τα κόμματα της «ευθύνης». Με απόλυτη «οξυδέρκεια» η «δημοσιογραφία» του … «Μπάμπη» και της «Ανατροπής» θα διεκδικήσει –το δίχως άλλο- τα φετινά βραβεία «Πούλιτζερ» δημοσιογραφίας.

Να επισημανθεί η «κοσμογονία» της προεκλογικής περιόδου και η σειρά «θαυμάτων» που μόνο ο Ιησούς ο Ναζωραίος έκανε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Κάλυψη θέσεων στα σχολεία, «μειώσεις» φόρων, «εγγυήσεις» εισοδημάτων, «μειώσεις» τιμολογίων και πλείστα άλλα διαψεύδουν την μέχρι πρότινος άποψη πως οι εκλογές είναι «καταστροφικές» για τον τόπο. Μακάρι να ήταν «μόνιμη» η προεκλογική περίοδος!!! Χαράς Ευαγγέλια για όλους μας!!!

Επίσης να επισημανθεί η πάταξη της «οικογενειοκρατίας», αφού κρίνοντας απ’ τα ονόματα που βλέπουμε τα «μήλα έπεσαν κάτω απ’ τη μηλιά!!!» Αλλά και να επισημανθεί το γεγονός πως ο «προοδευτικός» χώρος διευρύνεται – ενίσχυση «ποταμιών» και «παραποτάμων»,- αλλά και ο χώρος της «δεξιάς»- ακροδεξιάς με το ανανεωμένο «ΛΑΟΣ» και τη «Βορίδειο» Ν. «Δ».

Ως «κατακλείδα» οι λέξεις-όροι που για άλλη μια φορά «εκπορνεύτηκαν και σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», «ΣΩΤΗΡΙΑ», «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ», «ΕΛΠΙΔΑ», «ΘΥΣΙΕΣ», «ΛΑΟΣ», «ΙΣΟΤΗΤΑ», «ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» και κυρίως «ΑΛΗΘΕΙΑ»!!!

ΥΓ. Νιώθω κάπως παράξενα που θα ψηφίσω πρωτίστως «για να φύγουν» κάποιοι, παρά «για να έρθουν» κάποιοι άλλοι!!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ