ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2015: Exit polls και αποτελέσματα εκλογών 2015

0

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές. Δείτε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε, τι ισχύει γαι τους σταυρούς προτίμησης, και πόσοι βουλευτές εκλέγονται ανά εκλογική περιφέρεια στις βουλευτικές εκλογές.

Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, στις 19.00, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των exit poll για τις Εθνικές εκλογές 2015.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας Singular Logic, περίπου στις 21.30 θα έχουμε πιθανότατα και την πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών 2015.

Όπως τονίζουν όμως οι υπεύθυνοι της εταιρείας, δεν αποκλείεται οι προβλέψεις να είναι οριακές, κυρίως για όσα κόμματα θα βρίσκονται οριακά πάνω ή κάτω από το 3% που θα τους επιτρέψει να μπουν στη Βουλή. Στην περίπτωση αυτή, το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα πιθανότατα θα φανεί λίγο μετά τις 23.00

Η μάχη της ενημέρωσης στα κανάλια

Τα ενημερωτικά επιτελεία των καναλιών είναι επί ποδός για την Κυριακή των εκλογών. Βλέπετε, η μάχη για την τηλεθέαση θα είναι σφοδρή. Έτσι, πέρα από τις συνεχείς ενημερωτικές εκπομπές που θα βγουν στον αέρα από νωρίς το πρωί, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες το απόγευμα, ξεκινάει ο μαραθώνιος...

MEGA

Στις 18.30 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος «MEGA Εκλογές 2015». Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, η 'Ολγα Τρέμη μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη αλλά και τον Νίκο Ευαγγελάτο συζητούν με κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και της δημόσιας ζωής, για την κρισιμότητα των εκλογών και τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζουν και αναλύουν το exit poll, δίνοντας την πρώτη εικόνα για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Στις 18:00, η μεγάλη εκλογική βραδιά ξεκινάει στον ΑΝΤ1 με την Μαρία Χούκλη. Στις 19:00 ακριβώς, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα των Exit Polls, με την εγκυρότητα της Metron Analysis και του Στράτου Φαναρά. Και σε αυτές τις εκλογές, ο ΑΝΤ1 θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του exit poll σε τρισδιάστατη εντυπωσιακή απεικόνιση.

Στο στούντιο μαζί με τη Μαρία Χούκλη, η Ρίτσα Μπιζόγλη και ο Γιώργος Κούρος θα σχολιάζουν τις εξελίξεις μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους.

Ο εκλογικός μαραθώνιος ξεκινά στις 18:00 με ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα κομματικά επιτελεία και τους υποψηφίους. Στις 19:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το exit poll.

Συντονίζει ο Αντώνης Σρόιτερ, σχολιάζει και αναλύει η γενική διευθύντρια του ΤheTOC.gr, Έλλη Στάη.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου θα συντονίσει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το στούντιο του Star. Μαζί του, η Μάρα Ζαχαρέα και καλεσμένοι, προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της οικονομίας, του πολιτισμού. Είναι το δίδυμο, που κέρδισε την εμπιστοσύνη του κοινού κατά τις τελευταίες «διπλές» (Περιφερειακές και Ευρωπαϊκές) εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00, ο πρόεδρος της MRB Δημήτρης Μαύρος, θα ανακοινώσει το πανελλαδικό exit poll και την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.

Στις έξι το απόγευμα ξεκινά η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη. Μαζί της, ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Άρης Πορτοσάλτε. Ακόμη, ο Γιώργος Αυτιάς, ο Βασίλης Λυριτζής, ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Τάκης Χατζής και φυσικά όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΣΚΑΪ.

Στις 19.00 η εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τον εκλογικό αναλυτή του ΣΚΑΪ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη.

Η εκλογική βραδιά θα ξεκινήσει στις 17.00 από το κεντρικό studio της ΝΕΡΙΤ, με παρουσιαστές την Αντριάνα Παρασκευοπούλου και τον Φάνη Παπαθανασίου.

Μόλις κλείσουν οι κάλπες, στις 19.00 ακριβώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll.

Αμέσως μετά, θα μεταδοθούν οι πρώτες αντιδράσεις από τα κομματικά επιτελεία σε απευθείας σύνδεση.

Πού ψηφίζουμε

Οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν. Όλοι οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου Αντιπεριφερειάρχη το αργότερο δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους του νομού.

Μάθε που ψηφίζεις, με ένα κλικ εδώ

Τηλεφωνικό κέντρο: "Μάθε που ψηφίζεις"

213 136 1500

Ώρες επικοινωνίας:

Κυριακή: 07.00-19.00

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΔΡΕΣΣΥΝΟΛΟ ΣΤΑΥΡΟΙ  
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ
Α΄ΑΘΗΝΩΝ14184
Β΄ΑΘΗΝΩΝ44484
ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ15194
Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ682
Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ8113
ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ792
ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ351
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 35
ΑΡΤΗΣ 3
ΑΧΑΪΑΣ 811 
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 3
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1
ΔΡΑΜΑΣ 3
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5
ΕΒΡΟΥ 4
ΕΥΒΟΙΑΣ 6
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 1
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 1
ΗΛΕΙΑΣ 5
ΗΜΑΘΙΑΣ 4
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 811 
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 2
Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1620 
Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 912 
ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 5
ΚΑΒΑΛΑΣ 4
ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 4
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 3
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 1
ΚΙΛΚΙΣ 3
ΚΟΖΑΝΗΣ 5
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 4
ΚΥΚΛΑΔΩΝ 4
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 3
ΛΑΡΙΣΗΣ 811 
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2
ΛΕΣΒΟΥ 3
ΛΕΥΚΑΔΟΣ 1
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 6
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 5
ΞΑΝΘΗΣ 3
ΠΕΛΛΗΣ 4
ΠΙΕΡΙΑΣ 4
ΠΡΕΒΕΖΗΣ 2
ΡΕΘΥΜΝΗΣ 2
ΡΟΔΟΠΗΣ 3
ΣΑΜΟΥ 1
ΣΕΡΡΩΝ 6
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4
ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ 5
ΦΛΩΡΙΝΗΣ 2
ΦΩΚΙΔΟΣ 1
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 3
ΧΑΝΙΩΝ 4
ΧΙΟΥ 2
ΣΥΝΟΛΑ288

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ