ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι Γραφής και Συγγραφής στο Ρέθυμνο

0

Οι εκδόσεις "Παράξενες Μέρες" δημιουργούν Εργαστήρι Γραφής και Συγγραφής στο Ρέθυμνο. Στο Εργαστήρι, που θα διαρκέσει από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2015, μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε θέλει να αποκτήσει γνώσεις λογοτεχνικής γραφής. Το Εργαστήρι θα λειτουργεί δύο φορές το μήνα, η διάρκειά του θα είναι δίωρη και θα ολοκληρωθεί με 10 + 1 συναντήσεις.

Στο δεκαπενθήμερο που μεσολαβεί ανάμεσα στα μαθήματα θα ετοιμάζουν - γραπτά φυσικά - το επόμενο βήμα τους μέσα από απλές ασκήσεις γραφής.

Εισηγητής στο Εργαστήρι θα είναι ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης, επιμελητής κειμένων και συγγραφέας, που συντονίζει ήδη για τις "Παράξενες Μέρες", εδώ και ένα χρόνο, το πρώτο Ανοιχτό Εργαστήρι Συγγραφής μέσα από το διαδίκτυο. Συνεργάζεται ο υπεύθυνος του δημιουργικού στις εκδόσεις "Γιάννης Πετράκης".

Στη διάρκειά του θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής, τις βασικές αρχές της συγγραφής για διήγημα, μυθιστόρημα, σενάριο και θεατρικό έργο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διαδικασία συγγραφής ιστοριών μικρής έκτασης που προορίζονται για διηγήματα αλλά και για νουβέλες-μυθιστορήματα. Οι μαθητές του Εργαστηρίου στο Τμήμα Γραφής θα αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις της γραφής. Στο Τμήμα της Συγγραφής θα συμμετέχουν στη διαδικασία συγγραφής ενός διηγήματος με κοινό θέμα ώστε να δημιουργηθεί μια συλλογή διηγημάτων ή θα επιλέξουν τη συγγραφή ενός αποσπάσματος ευρύτερου λογοτεχνικού έργου. Με τη λήξη των μαθημάτων του Εργαστηρίου θα δοθεί σε όσους έχουν παρακολουθήσει ολόκληρο τον κύκλο βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου γραφής/συγγραφής.

Πρώτος κύκλος: Φεβρουάριος-Απρίλιος 2015.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2831/503.835, 28310/54.166 και 6973/978.315 και 6976/694.974.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ