ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup - Ντάισελμπλουμ: Μίλησα με τον Βαρουφάκη

0

- Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα

- Είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γιάννη Βαρουφάκη

- Σήμερα συνεδρίασε το Eurogroup και την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης

- Την ελληνική πρωτεύουσα αναμένεται να επισκεφθεί και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς

- Θα έχει συνάντηση με το νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Όλα δείχνουν πως οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν θα αφήσουν τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ χωρίς επίβλεψη και έτσι όπως μετέδωσε το Mega, ο επικεφαλής του Eurogroup καταφθάνει στην Ελλάδα ίσως και εντός της εβδομάδας.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται εντός της εβδομάδας να βρίσκεται στην Αθήνα και θα έχει μία συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό τη χώρας, Αλέξη Τσίπρα, κάτι που υποδηλώνει ξεκάθαρα πως η επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης είναι πλέον γεγονός.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Eurogroup από τις Βρυξέλλες αποκάλυψε πως μίλησε με τον νέο υπουργό Οικονομικών ή έστω αυτόν που θεωρείται ως πιθανότερος για αυτή τη θέση, τον κ. Βαρουφάκη για τις εξελίξει των τελευταίων ημερών.

Η συνομιλία Ντάισελμπλουμ - Βαρουφάκη λέγεται πως ήταν σε καλό κλίμα, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup στην Αθήνα.

Όλα αυτά την στιγμή που το Eurogroup συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Στην Αθήνα και ο Μάρτιν Σουλτς

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα την προσεχή Πέμπτη.

Ο κ. Σουλτς θα έχει συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η οποία χρονικά έχει τοποθετηθεί αύριο, Τρίτη, ή το αργότερο την Τετάρτη.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ