ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η. Λουλούδης: «Δε με αφήνουν να γυρίσω στη δουλειά μου»

0

Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ χάνει τη θέση που είχε πριν πολιτευθεί

Ένα βήμα πριν να χάσει τις θέσεις του καθηγητή και του αναπληρωτή Διευθυντή στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου λόγω της υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου είναι ο μαθηματικός Ηλίας Λουλούδης. Σύμφωνα με τα κωλύματα που επικαλούνται ατύπως και όχι εγγράφως οι νομικές υπηρεσίες, ο κ. Λουλούδης θα επανέλθει αυτοδίκαια με βάση το Σύνταγμα στο δημόσιο, όχι όμως στις θέσεις που είχε πριν κατέβει υποψήφιος βουλευτής. Ωστόσο, από την πλευρά του, ο ίδιος θεωρεί ότι η παρουσία του στο σχολείο ενοχλεί ιδιαίτερα κάποιους συγκεκριμένους κύκλους και για το λόγο αυτό «πρέπει να τιμωρηθεί».

Πιο αναλυτικά, ο Ηλίας Λουλούδης, μετά το πέρας των εκλογών, μετέβη στο Πρωτοδικείο για να πάρει την ανακήρυξη που έλεγε ότι δεν είναι βουλευτής και αφού την πήρε στα χέρια του, την π. Τρίτη πήγε στην υπηρεσία του για να ζητήσει αυτοδίκαιη μεταφορά, δηλαδή επιστροφή στο σχολείο που δίδασκε με τις θέσεις που είχε, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Όμως, οι νομικές υπηρεσίες, ατύπως και όχι εγγράφως, τον πληροφόρησαν ότι υπάρχει κώλυμα στην επανατοποθέτησή του, τόσο στη θέση που κατείχε ως καθηγητής όσο και στη θέση ευθύνης ως αναπληρωτής Διευθυντής στο Πειραματικό Λύκειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λουλούδης το 2013 ορίστηκε καθηγητής με πενταετή θητεία στο σχολείο και είναι αναπληρωτής Διευθυντής μέχρι το καλοκαίρι του 2015, καθώς η Διευθύντρια πήρε σύνταξη το π. καλοκαίρι και επειδή ήταν διορισμένος Υποδιευθυντής με θητεία, μέχρι την κρίση των στελεχών το φετινό καλοκαίρι έγινε αναπληρωτής Διευθυντής για ένα χρόνο.

Ο ίδιος σε δήλωσή του ανέφερε στο «Ρ» πως: «Οι νομικές υπηρεσίες ατύπως και όχι εγγράφως με πληροφόρησαν ότι υπάρχουν δύο κωλύματα στην επανατοποθέτησή μου. Το πρώτο αφορά στη θέση μου ως καθηγητή στο σχολείο, διότι οι θέσεις στο Πειραματικό Λύκειο είναι με πενταετή θητεία και εφόσον εγώ διέκοψα τη θητεία μου στη μέση, λόγω της υποψηφιότητάς μου στις βουλευτικές εκλογές, τώρα μου λένε ότι δεν μπορώ να γυρίσω στη θέση μου και ότι πρέπει να πάω στη διάθεση της υπηρεσίας. Μπορεί να μην έχω ολοκληρώσει τη θητεία μου, αλλά τη διέκοψα και ο νόμος ορίζει πως αν διακόψεις τη θητεία σου δεν έχεις δικαίωμα επιστροφής και αυτή τη στιγμή δεν έχω επανέλθει ακόμη, είμαι απολυμένος. Το γεγονός, όμως, ότι δε δικαιούμαι να γυρίσω στη θέση μου αντίκειται στο άρθρο 56 του Συντάγματος και το άρθρο 12 του Νόμου 3231/2004. Το δεύτερο κώλυμα που επικαλούνται είναι μια ασθενής γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους του 2010, η οποία δεν είχε γίνει δεκτή σε αντίστοιχη περίπτωση από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι Διευθυντές σχολείων δεν επιστρέφουν με τη μη επανεκλογή τους στη θέση ευθύνης που είχαν».

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις - ενέργειες του κ. Λουλούδη, ο ίδιος σημείωσε πως θα προβεί σε αίτηση προς το υπουργείο για την επαναφορά του στις θέσεις που είχε και πως από εκεί και μετά η Διοικούσα Επιτροπή Πειραματικών Σχολείων θα λάβει την τελική απόφαση για την επανατοποθέτησή του ή όχι.

Αυτό που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ηλίας Λουλούδης είναι υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές, καθώς και στις εκλογές του 2012 είχε κατέβει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ρεθύμνου και τότε δεν υπήρχαν τέτοιου είδους κωλύματα και μετά τη μη εκλογή του επέστρεψε κανονικά στη θέση του στο Πειραματικό Λύκειο.

Ο κ. Λουλούδης, πάντως αποδίδει τη μη επιστροφή στη δουλειά του στους εξής λόγους: «Πρώτον, αυτές είναι μεθοδεύσεις κύκλων που ενοχλήθηκαν με τη στάση μου όταν κόπηκε το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου με εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Δεύτερον, η παρουσία μου μέσα στο σχολείο ενοχλεί στενότερους κύκλους με ιδιοτελείς αντιλήψεις και συμφέροντα και μεθοδεύεται η μη επάνοδός μου στο σχολείο ώστε να μείνει το πεδίο ελεύθερο και τρίτον, οι αδιαφανείς διαδικασίες στα όργανα Διοίκησης των Πειραματικών, τις οποίες έχω καταγγείλει κατά καιρούς, φαίνεται ότι ενοχλούν και πρέπει να τιμωρηθώ».

 

Μαρία Ιερωνυμάκη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ