ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πνευματικού  Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία  της Κρητικής Εστίας ψέλνοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης καλωσόρισε τους παρισταμένους και τους ευχαρίστησε που προσήλθαν και φέτος  για να τιμήσουν με την παρουσία τους την Κρητική Εστία και με λίγα μεστά λόγια αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κρητική Εστία.

Ακολούθησε η επίδοση βραβείων σε οικότροφους της Εστίας που  διακρίθηκαν για την επίδοση στις σπουδές τους.

Τα βραβεία συνοδευόταν από χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια επιδόθηκε το βραβείο στη μνήμη Αθηνούλας Μαρτίνου το οποίο έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο από την οικογένεια Αθανάσιου Μαρτίνου.

Η εκδήλωση  ολοκληρώθηκε με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με  κρητικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα  της Κρητικής Εστίας υπό την καθοδήγηση  των πρωτοχορευτών Φραγκίσκου Δανδουλάκη και Κυριακής Οικονόμου του Λαογραφικού Ομίλου «ΚΟΥΡΗΤΕΣ». Τη χορευτική ομάδα συνόδευσαν οι μουσικοί: Στη λύρα Αντώνης Κεχαγιαδάκης και στα λαούτα Αδαμάντιος Λαδουκάκης και Μανώλης Φετοκάκης.

Ιδιαιτέρως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Παττακό Μανώλη, πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου «ΚΟΥΡΗΤΕΣ»,  για την συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης καθώς και για την ποικιλότροπη και ποικιλόμορφη βοήθεια του προς την Κρητική Εστία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Βουλευτές, εκπρόσωποι Κρητικού τύπου, Πολιτιστικών Σωματείων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, καθώς και της Παγκρητίου Ενώσεως και εκπρόσωποι  Ομοσπονδιών κλπ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ