ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο τραπέζι τα προβλήματα υγείας της Κρήτης, παρουσία του Υπουργού

0

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην ΔΥΠΕ Κρήτης, με την ιδιότητα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, πραγματοποίησε χθες ο Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός που είναι γνώστης των προβλημάτων του τομέα της Δημόσιας Υγείας, ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα και τα ανοιχτά ζητήματα στην Υγεία στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια των επαφών με τα στελέχη της Διοίκησης.

Στο τραπέζι "έπεσαν" ζητήματα που αφορούν την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού και υγειονομικού υλικού και άλλα φλέγοντα ζητήματα που αναζητούν αντιμετώπιση.

Ο Υπουργός, άριστος γνώστης της κατάστασης, από τη θητεία του ως γιατρός στο Κέντρο Υγείας Περάματος, δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελούν τρεις άξονες παρέμβασης:

-Η άμεση διευκόλυνση πρόσβασης του πολίτη στις υπηρεσίες υγείας,

-η διασφάλιση της επιβίωσης των Δημόσιων Δομών Υγείας και

-η Αναδιάρθρωση του Συστήματος πάνω στις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα,

Παράλληλα επεσήμανε το σημαντικό ρόλο και ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών.

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας καθώς και στους συνεργάτες του παραδόθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης αναλυτικό αρχείο με στοιχεία της υπηρεσίας και των υγειονομικών δομών του νησιού.

Παρόντες στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, μεταξύ άλλων, ήταν και οι δύο εκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, κ. Σωκράτης Βαρδάκης από το Ηράκλειο και κ. Κ. Δερμιτζάκης από το Λασίθι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ