ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έρευνα σπιθαμή προς σπιθαμή στη Γαλακτοκομική για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

0

Σπιθαμή προς σπιθαμή «χτένισαν» και σήμερα την περιοχή πέριξ της Γαλακτοκομικής Σχολής δεκάδες άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων αναζητώντας και το παραμικρό ίχνος του αγνοούμενου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Παράλληλα κινήθηκε εκ νέου η ΕΜΑΚ, όπου με την ειδική βάρκα, ερεύνησε την παραλίμνια περιοχή μέχρι και την Κατσικά.

Οι αστυνομικοί για περισσότερες από οκτώ ώρες, ερεύνησαν εξονυχιστικά μεγάλες τάφρους που βρίσκονται κοντά στη Σχολή καθώς τώρα η στάθμη των νερών έχει πέσει αισθητά. Παράλληλα εξέτασαν και πάλι σημεία που δύσκολα μπορούν να προσεγγιστούν...

Και από την έρευνα αυτή όμως δεν προέκυψε κανένα νέο στοιχείο.

Είκοσι πέντε μέρες μετά την εξαφάνιση του νεαρού σπουδαστή από το Ρέθυμνο κι όλα παραμένουν στο σκοτάδι.

Η έρευνα από τριμελή επιτροπή του ΕΛΓΟ Δήμητρα έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να κατατεθεί το πόρισμα μέσα στις επόμενες ημέρες. Από κει θα προκύψει εάν και σε ποιο βαθμό υπάρχουν ευθύνες για πιθανά κρούσματα βίας και εκφοβισμού.

Το κλίμα στη Γαλακτοκομική Σχολή και μεταξύ των υπολοίπων σπουδαστών, είναι ιδιαίτερα βαρύ, κυρίως από το πλήθος σχολίων που γίνεται σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με πολλά απ' αυτά να αγγίζουν τα όρια της ακρότητας.

Την ίδια ώρα σε μείζον αναδεικνύεται το θέμα της παρέμβασης πολιτικού από την Κρήτη προκειμένου να προστατευθούν ορισμένοι από τους σπουδαστές. Το θέμα αυτό αναδείχθηκε από Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος έμμεσα το επιβεβαίωσε. Ωστόσο επιβάλλεται να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση, καθώς από το περιβάλλον της Σχολής δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

Η αγωνία για την τύχη του 20χρονου Βαγγέλη κάθε μέρα που περνάει γίνεται μεγαλύτερη ενώ η υπόθεση εξακολουθεί να προβάλλεται από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Η έρευνα δεν πρόκειται να σταματήσει, τονίζουν αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ωσότου διαλευκανθεί η υπόθεση.

Συνάμα οι ιδιωτικοί ερευνητές Γιώργος Τσούκαλης και Φώντας Βρόσγος εξακολουθούν να ελέγχουν κάθε πληροφορία που φτάνει και να προχωρούν την έρευνά τους προκειμένου να συνθέσουν το παζλ της εξαφάνισης. Φαίνεται όμως πως απ' όσα στοιχεία διαθέτουν μέχρι σήμερα λείπει το πιο σημαντικό... Αυτό που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη του Βαγγέλη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ