ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Βάλτωσε» η ανάπλαση στην οδό Δημοκρατίας

0

Βάλτωσε και γέμισε σκουπίδια το «κανάλι» με το νερό που δημιουργήθηκε στην οδό Δημοκρατίας αριστερά από το Παλαιοντολογικό Μουσείο, ενώ δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από την κατασκευή του.

 

Γεμάτο από πλαστικά χαρτιά και νερό που ήδη έχει πάρει τη μορφή βούρκου είναι το κομμάτι δίπλα στο πεζοδρόμιο της οδού Δημοκρατίας. Το αποκρουστικό θέαμα οφείλεται στο γεμάτο με κανάλι βρώμικο νερό που σε συνδυασμό με το κάθε λογής σκουπίδι που έχει πέσει μέσα δημιουργεί εστία μόλυνσης, η οποία αν δεν καθαρίζεται συνέχεια θα αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Ωστόσο, ήδη υπάρχουν τα πρώτα παράπονα, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το σημείο είναι επικίνδυνο για όσους επιθυμούν να βαδίσουν στο πεζοδρόμιο αλλά και για τα παιδιά της περιοχής που κινούνται εκεί.

«Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν μ’ αυτή τη γούρνα εδώ» είπε κάτοικος της περιοχής και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει η παραμικρή αισθητική. Βρώμικα νερά που παρασύρουν σακούλες μέχρι την άκρη του δρόμου. Εγώ μένω εδώ και δεν το έχω δει ποτέ να λειτουργεί. Δεν ξέρω αν κάποιος το γέμισε ή είναι γεμάτο από το νερό της βροχής. Τουλάχιστον ας το καθαρίσουν γιατί σε λίγους μήνες θα γεμίσουμε κουνούπια.»

Σύμφωνα πάντως με τη μελέτη, στο σημείο επρόκειτο να υπάρχει νερό σε κίνηση, καθώς σε μία δεξαμενή που έχει κατασκευαστεί στο τοιχίο της εκκλησίας των παλαιοημερολογιτών που βρίσκεται από την άλλη πλευρά, υπάρχει υδραυλικό σύστημα που θα το ανακυκλώνει.

Ωστόσο, απορίας άξιον είναι το αν το καλοκαίρι το σύστημα θα καταφέρει να λειτουργήσει, αφού τα σκουπίδια που φέρνει ο αέρας θα συγκεντρώνονται πάντα στο ίδιο σημείο.

Τέλος, ευχής έργον θα ήταν οι μελέτες που αφορούν αναπλάσεις να γίνονται με πιο αυστηρά κριτήρια και να περιλαμβάνουν ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν, αναβαθμίζοντας τις περιοχές. Καλό θα ήταν επίσης, να γίνονται από ανθρώπους που ζουν στο Ρέθυμνο και το γνωρίζουν καλά. Οι εξ αποστάσεως μελετητές, η κακής ποιότητας μελέτες και οι μεγάλες εκπτώσεις στα έργα, έχουν σαν αποτέλεσμα κατασκευές με φτηνά υλικά που αντέχουν ελάχιστα, δίνοντας αποτελέσματα που δεν έχουν σχέση με αυτά που σχεδιάστηκαν εκ του μακρόθεν και δεν έχουν καμία τύχη στην εφαρμογή τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ