ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διεκδικεί 50.000 ευρώ λόγω άδικης απόλυσης

0

Παρά το γεγονός ότι το Διοικητικό Εφετείο Χανίων δικαίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο τον εκπαιδευτικό Αντώνη Μαυράκη χαρακτηρίζοντας παράτυπη- παράνομη τη διαπιστωτική πράξη του προϊσταμένου Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, με την οποία ο εκπαιδευτικός βρέθηκε εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας από τον Αύγουστο του 2012, έχουν περάσει ήδη 5 μήνες από τη απόφαση αυτή, χωρίς ακόμα να έχει αποκατασταθεί και να επιστρέψει στην οργανική του θέση.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός απολύθηκε με απόφαση του προϊσταμένου Α’βαθμιας Εκπαίδευσης στις 14 Αύγουστου του 2012, αφού πρώτα κλήθηκε σε απολογία στις 8 του ίδιου μήνα. Ο λόγος ήταν, ότι ενώ υπηρετούσε ως καθηγητής μουσικής σε σχολείο της πόλης του Ρεθύμνου, υπέγραψε σύμβαση σε Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου Ρεθύμνης, κάτι που θεωρείται σύννομο, καθώς οι μουσικοί, οι ιερείς και οι δημοσιογράφοι, μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και σε δεύτερο Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπό τους όρους, να μη συγκρούονται οι ώρες εργασίας, αλλά και η αμοιβή από τη δεύτερη θέση να περιορίζεται στο 30% της προβλεπόμενης.

Μετά την απόφαση του περασμένου Σεπτέμβρη που δικαίωσε τον κ. Μαυράκη, η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου από το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) στο οποίο έχει αποταθεί η πλευρά της διοίκησης.

Ωστόσο, όμως ο κ. Μαυράκης ήδη από την προπερασμένη Δευτέρα, έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας την άμεση εκτελεστότητα της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Χανίων στο οποίο και δικαιώθηκε αλλά και το ανάλογο ποσόν που έχασε τα χρόνια κατά τα οποία είχε απομακρυνθεί από την εργασία του, το οποίο σύμφωνα με υπολογισμούς φτάνει σχεδόν τις 50.000 ευρώ.

Πάντως, ο κ. Μαυράκης δε θέλησε να σχολιάσει την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς όπως είπε εκκρεμεί το θέμα της μήνυσης που έχει καταθέσει.

Τέλος, αξίζει τον κόπο να σημειωθεί η ταχύτητα με την οποία υλοποιήθηκε η απόφαση της απόλυσης, μόλις 6 μέρες, έναντι στο πεντάμηνο που ο ίδιος περιμένει να επαναπροσληφθεί μετά τη δικαίωσή του.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ