ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεξαγωγή ημερίδας με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»

0

Ημερίδα – ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στις 6:30 μ.μ. στο Σπίτι του Πολιτισμού (Βερνάρδου 12, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Δικτύωση» με Κύριο Φορέα Διοργάνωσης το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων εκ μέρους της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης», και συνδιοργανωτές τις Α. Σ. της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης «Δίκτυο Αλληλεγγύης», «Ρεθεμνιώτικη Συνέργεια» και «Ρεθεμιώτικη Συνεργασία Δημιουργικών Φορέων», οι οποίες είναι μέλη του Δικτύου Αναπτυξιακών Συμπράξεων ΤοπΕκο-ΤοπΣΑ Κρήτης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης η προσκεκλημένη εισηγήτρια κα Μαρία Κασσωτάκη, Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ενώ οι ομιλητές  Μηλιαράκη Κορίνα, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης, Μανόλης Χνάρης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης και Δημήτρης Μ. Καλαϊτζιδάκης, Director of Operations, Grecotel Hotels & Resorts, θα αναφερθούν στα ζητήματα του αγροτουρισμού, καθώς και της προώθησης των τοπικών προϊόντων με σκοπό την ανάδειξη της Κρήτης ως ποιοτικού γαστρονομικού προορισμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

18:30–18:45: Προσέλευση- Εγγραφές

18:45–19:00:  Χαιρετισμοί

19:00-19:20: «Η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού την προγραμματική περίοδο 2014-2020».

Εισηγήτρια:  Μαρία Κασσωτάκη, Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης.

19:20-19:40: «Τουρισμός υπαίθρου – αγροτουρισμός: ένα βιώσιμο  μοντέλο για το περιβάλλον και την κοινωνία».

Εισηγήτρια:  Μηλιαράκη Κορίνα, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης.

19:40–20:00: Διάλειμμα

20:00-20:20: «Κρήτη: ποιοτικός γαστρονομικός προορισμός».

Εισηγητής: Μανόλης Χνάρης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.

20:20-20:40: «Όταν ο τουρισμός στηρίζει τα τοπικά προϊόντα. Τα 7 βήματα για τη χρήση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της κρητικής διατροφής».

Εισηγητής:  Δημήτρης Μ. Καλαϊτζιδάκης, Director of Operations, Grecotel Hotels & Resorts.

20:40- 21:00: Συζήτηση- Συμπεράσματα

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ