ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εαρινά…επίκαιρα του Μιχάλη Τζανάκη

0

Τελικά λίγο ήθελε για την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» να μπει φυλακή ο … Βαξεβάνης!!! Δηλαδή στην Ελλάδα για να χαρακτηριστεί κάποιο «κακούργημα», πρέπει οπωσδήποτε να βγάλει … αίμα; Καλά τελικά μόνο στην πλάκα μπορείς να παίρνεις τέτοιες δικαστικές αποφάσεις, γιατί αν τις πάρεις στα σοβαρά θα ξεχάσουμε κι αυτά τα λίγα που ξέρουμε περί «κοινής λογικής» αλλά κυρίως περί «στοιχειώδους ηθικής».

Όμως δεν ήταν το μόνο ευτράπελο των ημερών η δικαστική απόφαση· εξίσου σουρεαλιστική ήταν η τηλεοπτική εικόνα ανήμερα της εθνικής επετείου του γνωστού και μη εξαιρετέου κυρίου Γεωργιάδη να ξιφουλκεί με δημοσιογράφο και να σηκώνεται όρθιος σε θέση μάχης με τον συντονιστή της συζήτησης. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί τον καλούν στις εκπομπές τους οι «σοβαροί» δημοσιογράφοι. Φαντάζομαι όχι με αισθητικά κριτήρια, αλλά ούτε και με την πρόθεση μιας νηφάλιας και αμιγώς πολιτικής συζήτησης.

Κατά τ’ άλλα η παρέλαση διεξήχθη «α-καγκέλωτη» με ρεπό στις διμοιρίες των ΜΑΤ και οι γονείς αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα, αφού επιτέλους μπόρεσαν να δουν τα καμάρια τους να παρελαύνουν, γιατί στις προηγούμενες παρελάσεις τα έβλεπαν απ’ την τηλεόραση ·κάτι είναι κι αυτό!!!

Η επίσκεψη Τσίπρα στη Γερμανία δεν είχε δηλώσεις του τύπου «ουδείς αναμάρτητος!!!» και δικαίως του επιτέθηκε σύμπασα η αντιπολίτευση, η οποία ειρήσθω εν παρόδω προσχωρεί στη γραμμή του … Τζήμερου!!! Την ίδια ώρα ο Πάγκαλος αραδιάζει εντύπως τις χαβουζοειδείς απόψεις του περί «κατάπτυστων Νεοελλήνων», αδυνατώντας να «χωνέψει» -το πρόβλημα αυτό το ‘χει είναι η αλήθεια αλήθεια- την αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα. Το «μενού» στο Βερολίνο περιλάμβανε τη γνωστή… πάπια(!!!), ιδιαίτερα προσφιλές πτηνό να την υποδύονται οι Έλληνες –ποιούντες τη νήσσα- αλλά καθόλου προσφιλές ως έδεσμα!!! Αλλά μπρος στη «δόση» να τη φάμε και την … νήσσαν!!!

Τέλος, η κυβέρνηση αρχίζει να … νομοθετεί με «μονομερείς ενέργειες», εκνευρίζοντας τους εταίρους, οι οποίοι είναι η αλήθεια είχαν εθιστεί σε άλλες κυβερνητικές πρακτικές και δυσκολεύονται ν’ αποδεχτούν τη λειτουργία του κοινοβουλίου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ