ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Καλά τον Κουράκη μα, και τον Πάκη;.. του Χαράλαμπου Ν. Κοκονά

0

Του Χαράλαμπου Ν. Κοκονά

[email protected]

Με μια κίνηση , λοιπόν , ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Πρότεινε τον Προκόπη ή Πάκη Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατάφερε να κάνει το 80% των Ελλήνων που μάζευε στις πλατείες , που τον υποστήριζαν στη διαπραγμάτευση , να σταματήσουν να βρίζουν τους «εταίρους» ή «δανειστές» ή όπως θέλει να τους αποκαλέσει ο καθένας και να αρχίσουν να «βομβαρδίζουν» εκείνον με την απογοήτευση τους.

Μπορεί στα υψηλά πολιτικά κλιμάκια η κίνηση του Τσίπρα να εκλαμβάνεται ως «σπουδαία πολιτική ντρίπλα , αφού αναγκάζει τους αντίπαλους να συναινέσουν» αλλά για ρωτήστε λίγο και τον Κώστα , τη Μαρία , το Γιάννη και τη Χαρά , που έφαγαν το κρύο της αρκούδας για να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση από τις πλατείες , αν τους ενδιαφέρει αυτό. Ο πρωθυπουργός κατάφερε να θυμώσει όλους αυτούς που τον στήριζαν , ζητώντας του να μην κάνει πίσω και να μη δεχθεί τα τελεσίγραφα των ξένων. Είπε ότι προτείνει έναν υποψήφιο που «χαίρει υψηλής εκτίμησης».

Ο Παυλόπουλος πάντως, αν κρίνουμε από τα χιλιάδες σχόλια στο INTERNET , δε χαίρει καμίας εκτίμησης. Και είναι απορίας άξιον το γιατί ο Τσίπρας επέλεξε κάποιον του οποίου η σταδιοδρομία δεν έμεινε στη μνήμη του κόσμου ως κάτι θετικό. Αντιθέτως , οι πιο πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως τον υπουργό που διόρισε με πρωτοφανή φαυλότητα και με προφορικές συνεντεύξεις στο Δημόσιο χιλιάδες «γαλάζια παιδιά» παρακάμπτοντας και απαξιώνοντας πλήρως το ΑΣΕΠ.Ο κύριος Παυλόπουλος ήταν υπεύθυνος για 865,000 διορισμούς στο Δημόσιο μέσα σε 6 χρόνια που διετέλεσε υπουργός ! Έμεινε επίθεσης στην ιστορία για την αποτυχία του να συντονίσει – ως αρμόδιος υπουργός – τις δημόσιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του 2007 στην Πελοπόννησο , ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι ήταν αρμόδιος για την Αστυνομία υπουργός κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών του 2008.

Ο κύριος Τσίπρας μας επιφύλαξε για πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιον ο οποίος είχε γίνει ανέκδοτο με την παροιμιώδη απάθειά του , όταν μαζί με τα άλλα δύο «παλικάρια» ο Κασιδιάρης ξυλοκοπούσε άνανδρα τη Λιάνα Κανέλη. Βέβαια , το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας έχει μόνο συμβολική και καθόλου ουσιαστικό αξία. Αλλά , όπως και να ‘χει , οι πιο πολλοί προσδοκούσαν κάτι διαφορετικό. Και , από ότι εγώ καταλαβαίνω , είναι ότι και για την τουαλέτα , άδεια Λαφαζάνη χρειάζεται… Αν και στο τέλος , μπορεί να τον συγχωρήσουνε , μόνο όμως για το χουνέρι που έκανε στο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Εξάλλου ένα χουνέρι παραπάνω , δε χάλασε ο κόσμος.. Του Κουβέλη , δεν είναι πολύ μακριά.

Τώρα , θα μου πει κάποιος : «καλά , στον Πάκη κόλλησες?» .Και σωστά. Εδώ έκανε υπουργό παιδείας τον Κουράκη , που εδώ και καιρό γνωστός ως μια γραφική φιγούρα στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας Θεσσαλονικιός βουλευτής με βαμμένη μαύρη αλογοουρά , που όταν η Άννα Διαμαντοπούλου , ως υπουργός παιδείας , είχε κόψει όλες τις αποσπάσεις δασκάλων και καθηγητών σε πολιτικά γραφεία για να υπάρχει επάρκεια στα σχολεία , είχε ανέβει στο βήμα της Βουλής και είχε ζητήσει δημοσίως …ρουσφέτι : «Έχω ζητήσει εδώ και καιρό μια απόσπαση ..τι πρέπει να γίνει ? Να αυτό-πυρποληθώ?» κάνοντας ακόμη και αρκετούς συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ να… τραβούν τα μαλλιά τους.

Κι όμως , αυτόν τον άνθρωπο επέλεξε ο Τσίπρας για αναπληρωτή υπουργό Παιδείας. Και ξεκίνησε νωρίς το έργο υοθ , που θα γυρίσει την παιδείας πολλά χρόνια πίσω , καθώς ο Κουράκης , έχει θέσει ως στόχο να καταργήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις. Η αρχή έγινε με τους αιώνιους φοιτητές , καθώς ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε ότι θα ακυρώσει μια μεγάλη μεταρρύθμιση και θα γεμίσει ξανά τα Πανεπιστήμια με σαραντάρηδες , πενηντάρηδες και εξηντάρηδες αιώνιους φοιτητές καταδικάζοντάς τα στην ανυποληψία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό , προχτές ο Κουράκης , ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν και οι εξετάσεις για τα πρότυπα πειραματικά σχολεία , παρά το γεγονός ότι μέσω αυτών των αδιάβλητων εξετάσεων , έμπαιναν στα συγκεκριμένα σχολεία οι άριστοι και έτσι τα πειραματικά ήταν φυτώρια αριστούχων , «χτυπώντας» πολλές φορές ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Αλλά , προφανώς , ο Κουράκης πιστεύει στον εξισωτικό κομμουνισμό , όπου δεν είναι όλοι ίσοι αλλά όλοι … ίδιοι…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ