ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

"Ρέθυμνο Αξίζεις": Ποιότητα Μελετών και Τεχνικών Έργων στον Δήμο Ρεθύμνου

0

Κύριε Πρόεδρε,

Επανειλημμένα έχουμε θέσει το θέμα της ποιότητας των μελετών και κατ' επέκταση της ποιότητας των έργων σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Είναι ξεκάθαρο και αποτελεί λογικό επακόλουθο μιας μελέτης με λάθη, ένα έργο με λάθη, το οποίο δημιουργεί δυο παραμέτρους πρόσθετης επιβάρυνσης:

α) αυξημένα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του έργου και

β) δεν επιτυγχάνεται το αντίστοιχο με τη δαπάνη θετικό αποτέλεσμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και χρηστών του έργου.

Πολλά τα παραδείγματα στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια από τα έργα αναπλάσεων, με πιο πρόσφατο αυτό της περιοχής του Παλαιοντολογικού Μουσείου Ρεθύμνου στην οδό Δημοκρατίας.

Ζητάμε την αλλαγή του σημερινού τυπικού τρόπου παραλαβής των μελετών με μια άλλη διαδικασία που θα ελέγχει ουσιαστικά τις μελέτες και θα προλαβαίνει λάθη που δυστυχώς έως σήμερα «περνάνε» στην κατασκευή.

Ουσιαστικός αρωγός στην επιτυχία της διαδικασίας αυτής, τα οφέλη της οποίας θα είναι –θεωρούμε- παραπάνω από εμφανή για τον Δήμο και τους Δημότες, πρέπει να είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τμήμα Δυτικής Κρήτης) και κατά περίπτωση ανάλογα με την φύση του έργου κάθε άλλος εμπλεκόμενος φορέας (π.χ. Σύλλογος Ξενοδόχων, ΚΤΕΛ)

 

Με τιμή,

Θοδωρής Νίνος,

Δημοτικός Σύμβουλος - Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ