ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σπίθες του Γιάννη Ηλιάκη

0

Η πολύμορφη, πολύχρωμη, και πολύχρονη κυρία, η Δεξιά που λέτε, ετών 200 και κάτι, εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί δουλοπρεπώς και πιστώς τα αφεντικά της. Τον διεθνή Ιμπεριαλισμό, με τα κεφάλαια και τα πάσης φύσεως, χρήσεως και καταναλώσεως εμπορεύματα και ευγενή προϊόντα του.

Εθελόδουλοι, εθνοπροδότες, και σούργελα του ψεύδους, της αρπαχτής, και της μίζας, υπηρετούν με το αζημίωτων την γηραιάν αυτήν κυρίαν, αλλά πάντα θάλπουσαν και φτιασιδωμένη με τις πούδρες και τα μυρωδικά που της προσφέρουν οι μεγάλες εταιρίες για κάθε περίπτωση και περίσταση, για να ξεγελά τον αφελή και αμαθή λαό.

Για να δίδει ευπρεπώς και πρεπόντως την ψήφο του. Τα διεθνή σούργελα του Ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και της αποικιοκρατίας δεν λογαριάζουν, ούτε περνά από το νου τους η καταστροφή και η εξαθλίωση του λαού Με τρόπο και τρόμο, αδίστακτα, με αναίδεια και αναλγησία επιβάλλουν την θέληση τους, που ονομάζουν πολιτική. Όπως βολεύει, την κάθε βρώμικη δουλειά που θέλουν να ξετελέψουν. Τα ντόπια καθάρματα, οι παλαιοί και νέοι οίκοι ανοχής, ασμένως εξυπηρετούν τις επιδιώξεις των χιτλερικών καθαρμάτων.

Οι πολυεθνικές εταιρίες, πουλούν άνετα τα προϊόντα των, αφού η αγορά έχει τους αντιπροσώπους της. Τα παλιοσίδερα, οι προμήθειες πάσης φύσεως, οι Ολυμπιακοί της συμφοράς, τα τεράστια μπακάλικα, τα διάφορα έργα, μικρά και μεγάλα, δεν πληρώνουν φόρο. Και υπερτιμολογούνται. Και έρχεται ο κάθε αποικιοκράτης να μας δουλέψει λέγοντας ότι θα στείλει μηχανισμό, - να τον πληρώνουμε και αυτόν – για να εισπράξει τους φόρους από τα τζάκια και τις εταιρείες του.

Το εξοργιστικό, όλων αυτών των Σαχλαμαράδων είναι ότι μας δουλεύουν. Με τεράστια ψέματα. Δημαγωγοί και δημοκόποι. Κανείς δεν γνωρίζει τι σκέφτονται, τι πράττουν, τι νιτερέσια έχουν με τους αποικιοκράτες που κουβεντιάζουν.

Ο λαός όμως υποψιάζεται τις βρώμικες δουλειές. Τις κλοπές και τις ντροπές. Είναι δεμένος στα ρουσφέτια τους, φανατισμένος και φαντασμένος από τα μεγάλα ψέματα και τα τασίματα. Από τις υποσχέσεις και τις φρούδες ελπίδες. Το σύνταγμα πρέπει να αλλάξει. Οι βουλευτές να περιοριστούν στους 100. ο μισθός τους να μην ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ. Να δημιουργηθεί ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Ανεξάρτητη, ελεγχόμενη αρχή, προμηθειών, έργων κρατικών υπαλλήλων, οργανισμών του Δημοσίου.

Ποιος όμως τα κάνει αυτά; Τις μεταρρυθμίσεις, την αλλαγή του κρατικού μηχανισμού και της γραφειοκρατίας. Τα κόμματα της υποτέλειας και της εξάρτησης από την αποικιοκρατία; Θεσμοί που δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση με τους εγκάθετους σαλταδόρους απολίτιστους Μπέηδες των κομμάτων και των εργολάβων μικρών και μεγάλων υποτακτικών του κεφαλαίου; Οι οποίοι είναι ανίκανοι για να ξεπεράσουν την τυπολατρεία. Άνθρωποι για την υποκουλτούρα, την φιγούρα την φαγούρα. Μικροί Τοπάρχες – Έπαρχοι, του τίποτα του πουθενά, της κολακείας, της βλακείας και της δημαγωγίας. Ο λαός άπελπης πορεύεται εις το σκότος, στην τρικυμία, στον ξεπεσμό που του επιφυλάσσει η απαιδευσιά, και οι κακοποιοί – σούργελα – εξουσιαστές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ