ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Τα 5 βότανα και μπαχαρικά για να κάνετε το γεύμα σας πιο υγιεινό

0

Λίγη πάπρικα εδώ, ένα κουταλάκι από κανέλα εκεί. Πρόσθεσε λίγο μαϊντανό για νοστιμιά. Μπαχαρικά και βότανα δίνουν μια διαφορετική διάσταση στο φαγητό μας, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Οι περισσότερες, όμως, νοικοκυρές χρησιμοποιούν τα ίδια μυρωδικά και δημιουργούν ένα προβλέψιμο μενού.

Ήρθε η ώρα οι μαγειρικές συνήθειες να αλλάξουν και το φαγητό όχι μόνο να αναβαθμιστεί γευστικά αλλά και να προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, με μερικές απλές αντικαταστάσεις.

Φασκόμηλο αντί για Μαϊντανό

Και τα δύο βότανα είναι υψηλά σε βιταμίνη Κ, με το φασκόμηλο να υπερτερεί κατά 26%. Το φασκόμηλο θεωρείται ικανό για την πρόληψη του Αλτσχαίμερ, ενισχύοντας τη μνήμη. Μπορεί ο μαϊντανός να είναι εξαιρετικό διακοσμητικό αλλά και το φασκόμηλο μπορεί να κάνει εξαιρετικούς συνδυασμούς με τα φαγητά.

Τζίντζερ αντί για μοσχοκάρυδο

Η πιπερόριζα ή αλλιώς τζίντζερ, πέρα από το ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μπορεί να βοηθήσει σε πόνους περιόδου μέχρι και στις ημικρανίες. Μελέτη εργαστηρίου του Μίσιγκαν αποκαλύπτει πως μερικές σταγόνες από την πιπερόριζα μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στις ωοθήκες. Προσθέστε τζίντζερ αντί για μοσχοκάρυδο σε ρύζι, σούπες ακόμα και στο τσάι.

Ρίγανη αντί για θυμάρι

Τρεις κουταλιές του γλυκού ρίγανη περιέχει 6 φορές περισσότερα ω-3 από το θυμάρι, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο αρρυθμίας και προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις. Εμπλουτίστε τα πιάτα σας με ρίγανη και θωρακίστε τον οργανισμό σας.

Δενδρολίβανο αντί για βασιλικό

Τα πλεονεκτήματα του δενδρολίβανου είναι εντυπωσιακά. Εκτός του ότι είναι μια πολύ καλή πηγή σιδήρου και ασβεστίου, μπορεί να βοηθήσει στην διαχείριση του διαβήτη τύπου 2. Παράλληλα, λέγεται πως συνδέεται με τον περιορισμό των καρκινικών κυττάρων.

Πιπέρι καγιέν αντί για μαύρο

Παραδοσιακά το πιπέρι καγιέν διευκολύνει την πέψη και την ανακούφιση του πόνου. Επιστήμονες πιστεύουν πως η καψαϊκίνη θα μπορούσε να είναι «μαχητής» του καρκίνου. Μάλιστα, ενδείκνυται για διατροφή, καθώς αυξάνει τον κορεσμό και μείωνει το λίπος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ