ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελευταία ευκαιρία για τους φοροφυγάδες με καταθέσεις στο εξωτερικό - Η ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση

0

Την τελευταία ευκαιρία σε φοροφυγάδες με καταθέσεις στο εξωτερικό θέλει να δώσει η κυβέρνηση, πριν αυτοί πιαστούν στη «τσιμπίδα» των ελέγχων για τα μαύρα κεφάλαια των κρυφών λογαριασμών.

Υπό εξέταση είναι νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα δίνουν στους συγκεκριμένους την ευκαιρία να γλιτώσουν από ενδεχόμενες ποινές διώξεις και φορολογικές επιβαρύνσεις στο μέλλον, που μπορεί να φτάσουν ακόμη και το ύψος του κεφαλαίου.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις είναι έτοιμες, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», αλλά εκκρεμεί το ύψος του φορολογικού συντελεστή. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, για το θέμα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στην κυβέρνηση. Ο σχεδιασμός άρχισε με προτάσεις για την καθιέρωση συντελεστή φόρου 15%. Ωστόσο, ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, στα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι και η Νάντια Βαλαβάνη, υποστηρίζουν ότι ο συντελεστής αυτός είναι χαμηλός και προτείνουν φορολόγηση 20% ή 25%. Ο αντίλογος όμως είναι ότι αν ο υψηλός συντελεστής καθοριστεί ψηλά, τότε δεν θα ανταποκριθεί κανείς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ