ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει τα παιδιά να μαθαίνουν τον αυτοέλεγχο

0

Ένα σημαντικό μάθημα που μπορούν να αποκομίσουν από τους γονείς τους

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διδάξει ένας γονιός στο παιδί του είναι η σημασία του αυτοελέγχου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ψυχολόγοι σε μια πρόσφατη έρευνα, οι γονείς που διδάσκουν στα παιδιά τους τον αυτοέλεγχο μπορούν να δουν τα οφέλη όχι μόνο σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασιακής ζωής των παιδιών του.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, το μάθημα αυτό ζωής θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές τους να βρουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

«Η έρευνα τονίζει τη σημασία του αυτοελέγχου από τα πρώτα στάδια της ζωής ως ένα ισχυρό προγνωστικό παράγοντα για τη βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης στην ενήλικη ζωή» εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, Michael Daly, από το πανεπιστήμιο Stirling στη Σκωτία.

Τα συμπεράσματα της νέας αυτής έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science της Ένωσης για την Ψυχολογική Επιστήμη.

Οι ερευνητές μελέτησαν δύο έρευνες, που έγιναν σε πάνω από 15.000 παιδιά από τη Μ. Βρετανία, προκειμένου να εξετάσουν τη σχέση ανάμεσα στον αυτοέλεγχο και την ανεργία στην ενήλικη ζωή.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν, ότι τα παιδιά με υψηλό επίπεδο αυτοελέγχου –που συνήθως έχουν καλύτερες ικανότητες εστίασης της προσοχής, επιμονής με δύσκολα καθήκοντα και καταστολής ανάρμοστων ή παρορμητικών συμπεριφορών- έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν και να διατηρήσουν μια θέση εργασίας ως ενήλικες, περνώντας 40% λιγότερο χρόνο άνεργα, σε σχέση με εκείνα που είχαν μικρότερη ικανότητα αυτοελέγχου ως παιδιά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ