ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν 3.900 απολυμένοι στο Δημόσιο – Αύριο το νομοσχέδιο στη Βουλή

0

Συνολικά περίπου 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που αναμένεται να

κατατεθεί αύριο στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Με το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί μετά το Πάσχα από τη Βουλή ανοίγει ο δρόμος για την επανατοποθέτηση σε θέσεις του Δημοσίου των 3.900 απολυθέντων και διαθέσιμων.

Παράλληλα και μετά την καταγραφή των αναγκών υπουργείων και υπηρεσιών ανοίγει ο δρόμος για την τοποθέτηση 6.000 ατόμων που έχουν πετύχει μέσω της διαδικασίας των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι.

Σε ό,τι αφορά στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αναμένεται να υπάρξει ένα είδος κινητικότητας με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να δηλώσουν που θέλουν να τοποθετηθούν βάσει καταλόγου με τις ανάγκες υπηρεσιών και υπουργείων.

Το νομοσχέδιο θα περιγράφει και τα κριτήρια μοριοδότησης που θα περιλαμβάνουν, τα τυπικά προσόντα, τον χρόνο υπηρεσίας, την οικογενειακή κατάσταση, την ομοεδρικότητα φορέα προέλευσης - φορέα υποδοχής αλλά και τη συνυπαγωγή φορέα προέλευσης – φορέα υποδοχής στο ίδιο υπουργείο.

Το νομοσχέδιο παράλληλα ανοίγει το δρόμο για την επανασύσταση των κλάδων των εκπαιδευτικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, των σχολικών φυλάκων, αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ