ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ελπίδα ήρθε αλλά για τα σόγια… του Χαράλαμπου Ν. Κοκονά

0

Του Χαράλαμπου Ν. Κοκονά

[email protected]

Ζει και βασιλεύει η οικογενειοκρατία στην κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς» την οποία, αν και στηλίτευε στο παρελθόν ο Τσίπρας, πλέον είναι «κανόνας» στο ΣΥΡΙΖΑ, εάν δει κανείς το υπουργικό συμβούλιο αλλά και γενικότερα τους ανθρώπους που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό.

Δεν είναι υπερβολή να σημειώσει κανείς ότι το αρχικό ανάθεμα του ΣΥΡΙΖΑ στην οικογενειοκρατία, εύκολα μετατράπηκε σε μπούμερανγκ ενώ, ψηφοφόροι, στελέχη και μέλη του κόμματος, διαπιστώνουν αρκετές περιπτώσεις σε όλη την επικράτεια που αναδεικνύουν αυτό το φαινόμενο. Άτομα από το οικογενειακό ή το φιλικό περιβάλλον τοποθετούνται σε θέσεις, από συγγενείς και φίλους ή από άλλους υπουργούς όπως αναφέρει ο καθημερινός τύπος αρκετές φορές που παρουσιάζει τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της συγκυβέρνησης «ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ».

Το πρώτο δείγμα που αναφέρει είναι το ανδρόγυνο το οποίο υπάρχει στο υπουργικό συμβούλιο, δηλαδή τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ Δρίτσα και τη σύζυγό του, αναπληρώτρια υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου. Βέβαια, δεν είναι το μοναδικό ανδρόγυνο στον κρατικό μηχανισμό. Έτσι, ο Κώστας Παπαϊωάννου είναι γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Δικαιοσύνης, ενώ η σύζυγός του Κλειώ Παπαπανταλέων, τοποθετήθηκε σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου. Τη σύντροφο του τελευταίου, Ιφιγένεια Καμτσίδου, τοποθέτησε ο Κατρούγκαλος στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Η ιστορία δεν σταματά εκεί, αλλά αρχίζει τώρα ένα ντόμινο διορισμού συγγενών. Ο Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης τοποθέτησε ως σύμβουλο του, τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο. Ο σύντροφος της περιφερειάρχη, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην περιφέρεια Αττικής. Ακόμη, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έχει τοποθετήσει τον πρώτο ξάδερφο του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα, σύμβουλό του και του ανέθεσε την πρώτη αποστολή στο Ιράν. Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, έχει ως σύμβουλό τον αδερφό της, Νίκο Κουντουρά. Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού κος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός της συζύγου του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση. Ο αδερφός του Γιώργου Καλπαδάκη είναι επικεφαλής του γραφείου του αντιπροέδρου Γιώργου Δραγασάκη.

Ωστόσο, δεν είναι μονάχα αυτά τα παραδείγματα ευνοιοκρατίας, οικογενειοκρατίας και νεποτισμού που χαρακτηρίζουν τον τρόπο διοίκησης της νέας κυβέρνησης, η οποία θέλει να εμφανίζεται πολέμια της διαφθοράς και των τρόπων που ασκήθηκε η κυβερνητική εξουσία τα προηγούμενα χρόνια. Είναι απλώς τα πιο «καραμπινάτα» που δείχνουν ότι τα στελέχη τα οποία καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, επιλέγονται πάντα με βάση τους δεσμούς αίματος και δευτερευόντως με αξιοκρατικά κριτήρια…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ