ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η κακοφυλαγμένη κόρη στο Σπίτι Πολιτισμού

0

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2014-15

 ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ COVENT GARDEN ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ

ΤΡΙΤΗ 5/5/2015 ΣΤΙΣ 21:15 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Οι μοναδικές παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος "Royal Opera House Live Cinema" έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αποκτώντας φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις «Μανόν», «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων» και  «Η Λίμνη των Κύκνων», η σεζόν 2014-15 ολοκληρώνεται με την παράσταση «Η Κακοφυλαγμένη Κόρη», το τελευταίο μεγάλου μήκους μπαλέτο του Frederick Ashton και μια από τις πιο χαρούμενες δημιουργίες του.

Βασίζεται σε ένα γαλλικό μπαλέτο του 1828 και η διασκευή της αρχικής μουσικής του Ferdinand Hérold έγινε από τον John Lanchbery. «Η Κακοφυλαγμένη Κόρη» έγινε μια τεράστια επιτυχία κατά την πρεμιέρα της το 1960 και παρέμεινε ένα αγαπημένο έργο στο ρεπερτόριο του Royal Ballet. Το μπαλέτο έχει να επιδείξει μερι¬κές από τις πιο όμορφες χορογραφίες του Ashton –το νεανικό πάθος της Λιζ και του αγαπημένου της, του Κολάς, εκφράζεται με μια σειρά από pas de deux γεμάτα ζωντάνια.

Το μπαλέτο διανθί¬ζεται με χιούμορ και στη σκηνή στροβιλίζονται κότες που χορεύουν, κακότροποι φύλακες και μισοπάλαβοι επίδοξοι μνηστήρες. Ο Ashton ενσωμάτωσε με τρυφερότητα στοιχεία λαϊκών χορών στη χορογραφία του, από έναν χορό με τσόκαρα του Λάνκασιρ μέχρι ένα μαγιάτικο γαϊτανάκι, κάνοντας την «Κακοφυλαγμένη Κόρη» το πιο έντονα αγγλικό έργο του Royal Ballet. Τα ζωηρόχρωμα σκηνικά του Osbert Lancaster ενισχύουν τη δυναμικότητα του έργου.

Η παράσταση θα μεταδοθεί στις αίθουσες του δικτύου την Τρίτη 5 Μαΐου στις 21.15. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει σε όλες τις αίθουσες προβολής του δικτύου Royal Opera House Ballets στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Μαθητές, φοιτητές, άνεργοι και ομαδικά εισιτήρια: 10ε. Γενική είσοδος 15ε.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Royal Opera House στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος Μυτιληναίος, ενώ κεντρικός χορηγός επικοινωνίας είναι ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ