ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η σιωπή για τους διωγμούς των Χριστιανών του Γιώργου Τρανταλίδη

0

Το τζιχάντ (ιερός πόλεμος) προβλέπεται από το Κοράνι όπως και ο «αποκεφαλισμός όλων των απίστων». Το αντίθετο πρεσβεύει η ορθόδοξη Εκκλησία με το «αγαπάτε αλλήλους»  χωρίς καμιά  διάκριση. Τις άγιες μέρες του Πάσχα οι καμπάνες δεν χτύπησαν στη Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Κένυα, μονή Σινά κλπ. Οι χριστιανοί σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου αλλά χωρίς να περιμένουν την ανάσταση. Οι φρικαλεότητες των τζιχαντιστών είναι αναρίθμητες. Τον Μάρτιο σφαγιάστηκαν 21 χριστιανοί Κόπτες από το ISIS και 147 φοιτητές στην Κένυα. Από τις επιθέσεις τους το μοναστήρι της  Αγ. Θέκλας είναι κατεστραμμένο και οι μοναχές δεν μπορούν να γυρίσουν. Κάποιοι κρυπτοχριστιανοί που αποφασίζουν να ρισκάρουν κινδυνεύουν να ανάψουν ένα κεράκι. Προχθές, αποκεφαλίστηκαν 30 Αιθίοπες Χριστιανοί στη Λιβύη. Για το Ισλάμ, Άραβας χριστιανός ισοδυναμεί με προδοσία και η τιμωρία είναι μία, θάνατος. Να επισημάνουμε ότι το Ισλάμ έχει εξαπολύσει εκστρατεία καταστροφής των αρχαιοτήτων στο Ιράκ και στη Συρία κατεδαφίζοντας, βεβηλώνοντας και λεηλατώντας ορισμένους από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Ανήμερα το Πάσχα καθολικών ανατίναξαν την εκκλησία της Παρθένου Μαρίας σε ασσυριακό χώρο τοποθετώντας εκρηκτικά! Ο Μητροπολίτης των ορθοδόξων στη Λιβύη Θεοφύλακτος εγκατέλειψε τον λεηλατημένο ναό του Αγ. Γεωργίου, αφού οι ισλαμιστές  άρπαξαν εικόνες, ευαγγέλια την μίτρα και τα άμφια του. Αυτές οι φρικαλεότητες έχουν συνταράξει τον χριστιανικό πλανήτη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ενώ πολύ ορθά ανεφέρθη στις 3 μεγάλες γενοκτονίες (Αρμενίων, ναζισμού, λενινισμού) παρέλειψε να υπογραμμίσει τις μαζικές σφαγές χριστιανών από φανατικούς μουσουλμάνους και την πυρπόληση των εκκλησιών. Ο πονηρός Ερντογάν στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος για να σφάζει τους χριστιανούς της Συρίας, Ιράκ, Λιβύης.

Αναμένω με ενδιαφέρον από την Ι. Σύνοδο την έκδοση διαμαρτυρίας για τις γενοκτονίες των Χριστιανών. Το ίδιο πρέπει να πράξει και το ΥΠΕΞ.

Γεώργιος Τρανταλίδης

Δικηγόρος-Πειραιάς

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ