ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών: Δυνατότητα νομικής συμβουλευτικής

0

Η δυνατότητα νομικής συμβουλευτικής σε  γυναίκες - θύματα βίας, παρέχεται, από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών- Θυμάτων Βίας που λειτουργεί στο Δήμο μας, αφού πλέον συνεργάζεται,  από τις 4 Απριλίου,  με  νομική  σύμβουλο.

Με τη βοήθεια της και τις υπηρεσίες που παρέχει,  οι γυναίκες – θύματα βίας :

•    Ενημερώνονται, μέσω ατομικών ή ομαδικών συναντήσεων, προκειμένου να προχωρήσουν στην άσκηση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, ή, αν το επιθυμούν στην κινητοποίηση μέσω νομικών ενεργειών.

•    Λαμβάνουν νομικές πληροφορίες και διευκολύνσεις στις διαδικασίες που αποφασίζουν να κινήσουν εναντίον των θυτών τους. Η συμβουλευτική γίνεται στο πλαίσιο του Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας, και άπτεται θεμάτων οικογενειακού δικαίου, ενδοοικογενειακής βίας και λήψης μέτρων για την προστασία της γυναίκας. Διευκρινίζεται ότι η  νομική  σύμβουλος δεν εκπροσωπεί νομικά τις γυναίκες  στο δικαστήριο.

•    Επίσης, η νομική σύμβουλος παρέχει νομική συμβουλευτική σε θέματα προστασίας προσφύγων, νομιμοποίησης μεταναστριών και αιτουσών άσυλο.

Η  συμβουλευτική παρέχεται στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών στην Λ. Κουντουριώτου 98, καθημερινά από τις 8.00 το πρωϊ έως τις 3 το μεσημέρι,  κατόπιν ραντεβού στo τηλέφωνο 28310 56607

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ