ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μετά τα καθρεφτάκια, η επόμενη μέρα του Γιάννη Λίτινα

0

  Όσο περνάει ο καιρός και κάποιος ψύχραιμος παρατηρητής διαπιστώνει το επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι πολύ εύκολο να βγάλει το συμπέρασμα ότι τα πράγματα μάλλον χειροτερεύουν καθημερινά σε όλα τα επίπεδα.

  • Η οικονομική δραστηριότητα έχει σταματήσει εντελώς, καθώς παραμένουμε σε ένα συνεχόμενο καθεστώς τεχνητής αναπνοής, αφού η Κυβέρνηση αρνείται να κάνει πράξη τη δική της συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Με αυτό τον τρόπο, όλοι αισθάνονται ανασφαλείς και κανένας δεν τολμά να επενδύσει. Και πώς να το κάνει, όταν διακινούνται ακόμα και από κυβερνητικούς σενάρια εξόδου της χώρας από το Ευρώ.
  • Τα επίπεδα κοινωνικής μέριμνας του Κράτους έχουν χαμηλώσει ακόμα περισσότερο καθώς οι κυβερνώντες επιλέγουν το πάγωμα ή τη κατάργηση των όποιων κοινωνικών δομών είχαν με κόπο παραμείνει.
  • Η αίσθηση ασφάλειας των πολιτών έχει χειροτερέψει σε επικίνδυνο σημείο καθώς οι αρμόδιοι Υπουργοί απλά αρθρογραφούν και αναρωτιούνται ποια είναι τελικά η Κυβερνητική άποψη σχετικά με το αίσθημα ατιμωρησίας που διέπει τις αρχές κάποιων που κυβερνούν.
  • Η χώρα διασύρεται διεθνώς όσο αφορά τον στρατηγικό προσανατολισμό της όσο διάφοροι κυβερνητικοί περιφέρονται από το Ιράν μέχρι τη Βενεζουέλα ψάχνοντας ‘συμμάχους’ και αδιαφορούν για τον πάγιο ευρωπαϊκό στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας.
  • Απειλούμε τους εταίρους μας ότι θα γεμίσουμε την Ευρώπη με τζιχαντιστές και μετανάστες την ίδια ώρα που εσωτερικά, τους ονοματίζουμε εκ των προτέρων πρόσφυγες και χαριτολογούμε – σε Κυβερνητικό επίπεδο πάντα – λέγοντας ότι τα πρωινά λιάζονται στις πλατείες.
  • Ακόμα και συμβολικά, η κοινωνία απορεί αν είναι ή όχι πραγματικό γεγονός η καταγγελία περί τραμπουκισμού της Προέδρου της Βουλής απέναντι σε απλό εργαζόμενο επειδή, σύμφωνα με τις καταγγελίες πάντα, αρνήθηκε να της αλλάξει το λάστιχο του οχήματός της. Να επισημανθεί ότι επίσημη διάψευση δεν έχει υπάρξει μετά από δύο ημέρες.

Παρόμοιες παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν σε πάμπολλα επίπεδα της υποτιθέμενης διακυβέρνησης της χώρας από αυτούς που η ελληνική κοινωνία επέλεξε να τον κυβερνήσουν, αυτή τη πραγματικά κρίσιμη για την ώρα στιγμή. Διαπιστώνεται όμως ότι ο καιρός που τα καθρεφτάκια που κάποιοι μοίραζαν στους ιθαγενείς τελειώνει. Η κλεψύδρα αδειάζει και η επόμενη μέρα δεν φαίνεται να είναι καλύτερη για κανένα μας αλλά ούτε για τη χώρα.

Εκεί, σε εκείνο το κομβικό σημείο για τη χώρα και τους πολίτες της θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή, ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση για το πώς αυτή η χώρα θα μπορέσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της απόλυτα χαμένης ετούτης κυβερνητικής περιόδου.

Και σε αυτό το σημείο, είναι καθήκον και ευθύνη όσων μπορούν να διατυπώσουν αυτή τη πρόταση να το κάνουν. Ενωμένοι και συμπαγείς. Πειστικά και εμπεριστατωμένα. Σύσσωμοι και χωρίς περιχαρακώσεις πίσω από ένδοξο παρελθόν, παρόν ή υποτιθέμενο μέλλον.

Έχει καθήκον η ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη της χώρας να προχωρήσει ταχύτατα στην ενοποίησή της και στη σύνταξη πολυεπίπεδης πρότασης για την επόμενη μέρα.

Οφείλουμε όλοι όσοι θεωρούμε ότι ανήκουμε σε αυτό τον πολιτικό χώρο να συνεργαστούμε για να παρουσιάσουμε στους πολίτες τη ρεαλιστική πρόταση που θα είναι αυτή που θα επιλέξουν όταν τα καθρεφτάκια σταματήσουν να θαμπώνουν τους κατόχους τους.

ΛΙΤΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ