ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Με λύχνους γεννηθήκαμε και περπατήσαμε - Προσπαθούμε να δούμε λίγα αστέρια μέσα στην καταχνιά… του Γιάννη Ηλιάκη

0

ΣΥΝΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ – ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

Κάποια ξέφωτα στην ιστορική πορεία παραπλανούν και νομίζει κανείς ότι ο σκοτεινός Μεσαίωνας παρήλθε. Μέγα λάθος. Από τότε που θα γεννηθεί ο άνθρωπος κουβαλεί μέσα του το σκοτάδι. Αφού από το σκοτάδι ξεκινά την πορεία του. Η παιδεία και τα πολιτισμικά αγαθά τον φωτίζουν. Και όχι πάντα. Χρειάζεται αγώνας για να νικηθεί το σκότος. Αγώνας δύσκολος, δρόμος δύσβατος, κακοτράχαλος, με γκρεμούς και φρικώδεις ζούγκλες, θηρία ανήμερα, χάος. Κακοποιοί μέσα και έξω από την ψυχή του αναγκαιμένου ανθρώπου. Πώς να νικήσει κανείς τους κακοποιούς που κουβαλεί μέσα του. Τον εγωισμό, την ιδιοτέλεια, τη μωροφιλοδοξία, την απληστία, την κακότητα, την πονηριά, την μισαλοδοξία, τον φοντεμενταλισμό, τον φανατισμό, το φεύδος, την αδικία, την υποκρισία, το μίσος.

Το χειρότερο, όταν αυτά τα τέρατα που κουβαλάει μέσα του, ξετρυπώξουν και καταλάβουν ως εξουσία, το κοινωνικό σύνολο. Και γίνουν ιδεολογήματα και επεκταθούν ως βαρεία νόσος, αθεράπευτος. Προπέτασμα καπνού που η εξουσία χρησιμοποιεί για να παραπλανήσει τους αφελείς και εις σκότος αμάθειας, λαούς, οι μεγάλες λέξεις δικαιοσύνη, αγάπη, παιδεία, ελευθερία, δημοκρατία. Οι κοσμοκράτορες πλανητάρχες καταστηματάρχες της ανθρωπότητας, κάθε εποχής, χρησιμοποιούν τα παραπάνω ιδεώδη για να καλύψουν τους σκοτεινούς σκοπούς και στόχους οι ολοκληρωτισμοί του ιμπεριασμού και του καπιταλισμού εκτρέφοντας τρομοκράτες και τέρατα για να ρημάξουν την παιδεία και τον πολιτισμό. Να κρατήσουν τους λαούς στην άγνοια, στη βαρβαρότητα και στην εξαθλίωση.

Με στόχο να επιβάλλουν την κυριαρχία τους, τη θέλησή τους, της μεθοδεύσεις και τις επιδιώξεις. Οι θρησκείες με το φανατισμό και τον φονταμενταλισμό, είναι σίγουρα εργαλεία και ισχυρά όπλα για να επιβάλλουν οι εξουσιαστές και πέραν του Ατλαντικού τις βρώμικες δουλειές τους. Εγκληματίες και Γκάγκστερ «υπερασπιστές» της ελευθερίας των λαών.

Φάνηκε καθαρά το πρόσωπο τους. Το συμφέρον τους. Καμία θρησκεία, καμία οργάνωση, κανείς πολιτισμός δεν καταδίκασε τις μεγάλες καταστροφές των μοναδικών μνημείων, που οι ταλιμπάν εξαφάνισαν από προσώπου της γης. Τρομοκράτες που με την πολιτική τους και κάθε άλλο τρόπο εξέθρεψαν και επώασαν οι βάρβαροι των κυβερνήσεων της «ελευθερίας» και της «δικαιοσύνης». Για να εξαφανίσουν κάθε πολιτισμικό αγαθό που θα εξευγενίσει τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ανθρωπότητα. Να πορευτεί στην ειρήνη, σε ένα κόσμο καλύτερο χωρίς αδικίες, πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση, ιδιοτέλειες και απάνθρωπες πολιτικές, άθλιες και αντικοινωνικές.

Οι κάθε, κατά καιρούς και εποχές, εξουσιαστές, χρησιμοποιούν τους τρομοκράτες «αντιεξουσιαστές» θρησκευτικά φανατισμένους με πάσης φύσεως και χρήσεως ιδεολογήματα για να κάνουν και να περνούν άνετα τις επιδιώξεις των και να κυριαρχούν. Έχουν αντικαταστήσει και καταστρέψει την παιδεία, με πλείστα όσα μέσα αποπροσανατολισμού των λαών. Οι ταλιμπάν είναι έξω από την πόρτα μας. Οι τρομοκράτες της γραφειοκρατίας είναι ορατοί. Καταστρέφουν και γκρεμίζουν τα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού. Δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους οργανωμένους βρικόλακες και τέρατα της ανατολής που έχουν εξαπολύσει οι εργολάβοι της «ελευθερίας» να θερίσουν κάθε ίχνος πολιτισμού.

Τα μνημεία του τόπου μας δεν χρειάζεται να έρθουν οι ταλιμπάν να τα εξαφανίσουν. Έχουμε τους δικούς μας γραφειοκράτες, τυπολάτρες, νομομαθείς και περίεργους μηχανισμούς της αδιαφορίας, που τα αφήνουν να καταστρέφονται, να γκρεμίζονται, να εξαφανίζονται. Έχουμε αρχαιοκάπηλους, που τα μεταφέρουν. Έχουμε υπουργούς και αρχαιολόγους που τα «προστατεύουν». Έχουμε θεσμούς που ληστεύουν. Έχουμε αποθήκες για να τα αποθηκεύουν. Έχουμε δημάρχους και εφορείες και διευθύνσεις που πολύ τα αγαπούν, τα λατρεύουν και μας δουλεύουν.

Ευγενείς, μορφωμένους και πεπαιδευμένους που προτείνουν, οραματίζονται, με θεωρίες και ιστορίες και όνειρα, που συγκινούνται και «διαμαρτύρονται». Χωρίς πράξη, έργο, και αποφασιστικές ενέργειες και παρεμβάσεις για τη σωτηρία των ερειπίων του μεγάλου διαχρονικού ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Που τροφοδότησε ανά τους αιώνες ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μοναδικού και ανυπέρβλητου, αξεπέραστου. Που τον αφομοίωσαν, οι λαοί της γης και πορεύτηκαν. Τον αγκάλιασε η παγκόσμια διανόηση και σκέψη. Και τον μίσησαν με τον τρόπου τους οι περισσότεροι ντόπιοι ξενόδουλοι πολιτικοί, υπουργοί πολιτισμού και αρχαιολόγοι, τυπολάτρες – γραφειοκράτες, αδιάφοροι Ζαχόπουλοι εκπαραθυρωμένοι με τη συνοδεία αυτών.

Κανείς από τους εργατοπατέρες και άλλους ενάρετους από το Υπουργείο Πολιτισμού κουβέντα για τα σενάρια Ζαχόπουλου όταν τον γκρέμισαν από το μπαλκόνι στο Κολωνάκι. Για ιστορίες διάφορες και «πολιτιστικές». Τα έργα του Ζαχόπουλου συνεχίστηκαν και συνεχίζονται. Εργάται του πολιτισμού και μην ενοχλείτε τον κύριο Υπουργό διότι έχει σύσκεψη με τους αρμόδιους της κουλτούρας και της θολούρας. Τους τραγουδιάριδες και τους περίεργους γενειοφόρους της «τέχνης» αεριτζήδες. Όπως και οι κύριοι και κυρίες στις διάφορες Διευθύνσεις.

Μονίμως συσκέψεις, σκληρές αποφάσεις και κουβεντολόϊ ατελείωτο και «κοπιαστικά» έργα. Διορισμένοι των κομμάτων και του συνδικαλισμού των εργατοπατέρων, που οδηγούν και καθοδηγούν για την πάρτη τους και τις βρώμικες δουλειές τους τον «συνδικαλισμό»τους. Οι πολιτικοί διεμόρφωσαν ένα άθλιο υπηρετικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ένα «κίνημα» όπως λένε με ιδεολογήματα κλπ όμοια αθλήματα, για να καταλύσει κάθε θεσμό και κάθε δίκαιο. Για να αρπάξουν από τα ταμεία των εργαζομένων, τα περισσέματα και τα αποθέματα με πονηρούς και σημιτικούς τρόπους.

Οι λακέδες αυτοί άθλιοι τυχάρπαστοι, αφού κατέστρεψαν κάθε ιερό και πρέπον, τώρα έχουν εξαφανιστεί σαν καλοπληρωμένοι υπηρέτες, νομίμως εψηφισμένοι, προδότες των εργαζομένων. Με φασιστικές νοοτροπίες, φανατισμένοι τυχοδιώκτες, λαπάδες, βάρβαροι και απαίδευτοι σαλταδόροι. Ήρθε η κρίση και βρήκε τα ταμεία ληστεμένα και άδεια. Όταν μας λήστευαν οι πολιτικοί αυτοί χειροκροτούσαν και συνεπικουρούσαν στην αρπαγή και στη ληστεία. Και τώρα τι να πουν; Δεν βγάζουν άχνα. Δεν διαμαρτύρονται. Οι συνένοχοι. Οι ταλιμπάν του συνδικαλισμού είναι αυτοί εδώ. Θερίζουν ταμεία και Μνημεία. Παστρική Καλαμέ.

Ο κάθε τόπος έχει τους πονηρούς τζιχαντιστές αντιδραστικούς, φανατισμένους πιλαφάδες και ιδιοτελείς φονταμενταλιστές που μετατρέπουν τους ιερούς χώρους του πολιτισμού σε καφενεία και μαγειρεία. Με τρόπους και μεθοδεύσεις. Με δημοκρατικές διαδικασίες και εν ονόματι κάθε πολιτισμικού ιδεολογήματος, οι ταλιμπάν υπηρετούν και εξυπηρετούν τους στόχους κάθε αυταρχικού τοπάρχη που προσεταιρίζεται δημαγωγικά με πάσης φύσεως και χρήσεως παραχωρήσεις, τους πάντες προκειμένου να αποκτήσει ψήφους. Θυσιάζοντας κάθε πολιτισμικό αγαθό και ηθική αξία. Η μέθη της εξουσίας δεν έχει ερμηνεία. Η αλλοφροσύνη δεν έχει όρια.

Μετά τον β΄ πόλεμο επικρατούσε η τρομοκρατία της μετεμφυλιακής περιόδου. Οι χωροφύλακες, οι δωσίλογοι και οι υπόλοιποι ευγενείς κατέλαβαν την εξουσία. Η εξουσία συνεχίζει η αυτή, με τα τέκνα – αρχοντόπουλα, αυτών των ευγενών, σε κάθε γωνιά της μαρτυρικής γης, ποτισμένης με αίμα, φορτωμένης με πολιτισμικά αγαθά. Τα οποία δεν γνωρίζουν αλλά όμως παραμερίζουν στη γωνιά για να κάνουν άλλες εργασίες προσοδοφόρες και ψηφοφόρες. Τους ακολουθεί ένα νέφος αθλίων και ανόητων οπαδών. Αυτοί που σκόπιμα αγνοούν την ιστορία, τυφλωμένοι από το πάθος της ιδιοτέλειας έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να τη διαγράψουν. Όμως ο στοχαστής λέει: «Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια. Δεν μπορείς όμως να εμποδίσεις την Άνοιξη»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ