ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ομαδική έκθεση "Μ-πλεγμένες ιστορίες" στο Σπίτι του Πολιτισμού

0

Οι εργαζόμενοι με μια φωνή απαιτούμε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Πάρτε πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δεσμεύετε τα ταμειακά διαθέσιμα Δήμων, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων Οργανισμών. Όχι άλλη στάση πληρωμών. Όχι άλλοι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Δεν ανεχόμαστε να «κλείσετε» άλλους παιδικούς σταθμούς και υπηρεσίες, να τσακίζετε λαϊκά δικαιώματα, για να δώσετε ζεστό χρήμα στους «δανειστές». Μας προκαλείτε όταν με άλλη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χαρίζετε πρόστιμα για φορολογικές απάτες σε επιχειρηματικούς ομίλους. Όταν φοροαπαλλάσσετε και χρηματοδοτείτε Τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές. Όταν σας περισσεύουν 500 εκατ. δολ. για αμερικανονατοϊκά εξοπλιστικά.

Τα ελάχιστα ταμειακά διαθέσιμα είναι δικά μας, είναι χρήματα από τον ιδρώτα μας. Είναι ελάχιστα για να συντηρούν κοινωνικές δομές και λαϊκές ανάγκες. Όχι να πάνε στο ΔΝΤ και τους καπιταλιστές για να πληρωθούν δόσεις ενός χρέους, που δεν είναι του λαού.

«Δεν θα βγούμε από το λούκι», όπως ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, «αν αποδεχτούμε την παραχώρησή τους». Τα ίδια μας είπαν και για τα 37,7 δις (13 δις από τα ασφαλιστικά ταμεία) που έκλεψαν με το PSI. Το λούκι όμως έγινε πιο βαθύ.

«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε για την διάσωση της πατρίδας, αρκεί να μας το ζητήσουν» δηλώνουν οι δήθεν «επαναστατημένοι» Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες. Πατρίδα είναι ο ίδιος ο λαός κι όχι τα τρωκτικά που τον απομυζούν και κάθε λίγο απειλούν πως αν δεν πάρουν κι άλλα θα μετακομίσουν τα πλούτη τους αλλού. Αυτούς υπερασπίζονται και τη λυκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών. Στηρίζουν και «σπρώχνουν» την κυβέρνηση στον «έντιμο συμβιβασμό» αλλά κάνουν τους διαμαρτυρόμενους, γιατί το σύστημα τους θέλει να εξαπατούν μονίμως το λαό.

Τι κι αν η τρόικα επέβαλε αυτή την αρπαγή; Η κυβέρνηση με θράσος λέει πως «γίνεται για την διαπραγμάτευση». Ομολογούν πως έχουν ήδη συμφωνήσει να στο τσάκισμα του λαού για την αποπληρωμή του χρέους «εις το διηνεκές». Αυτό που παζαρεύουν είναι πως θα γίνει αυτή η αποπληρωμή ώστε να μην μπαίνει εμπόδιο στα νέα θαλασσοδάνεια και κίνητρα που θέλουν οι εγχώριοι μεγαλοεπειχειρηματίες. Γι’ αυτό αρπάζουν και ότι απέμεινε από την λεηλασία της προηγούμενης συγκυβέρνησης και από τα «ματωμένα» πλεονάσματά της.

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα, να πάρουν πρωτοβουλίες, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Μην περιμένουν τίποτα από τα άσφαιρα πυρά ΚΕΔΕ και δημάρχων.

Να φωνάξουν δυνατά:

  • Όχι στην αρπαγή των χρημάτων των φορέων του δημοσίου
  • Όχι στην πληρωμή του χρέους. Μονομερής διαγραφή του. Αποδέσμευση από την Ε.Ε. και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.       Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια.
  • Να δώσουν μαζική μαχητική απάντηση στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο, στις 10 το πρωί της Παρασκευής.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ