ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Πέντε λόγοι που δεν πέφτει η βελόνα της ζυγαριάς -Οι απρόβλεπτοι «σαμποτέρ» της δίαιτας

0

Σαφώς, το νο1 στη δίαιτα είναι η λήψη θερμίδων και ο περιορισμός τους. Υπάρχουν όμως και κάποιοι απρόβλεπτοι παράγοντες που μπορεί να σαμποτάρουν την προσπάθεια απώλειας βάρους.

Ερευνες αποδεικνύουν ότι ο τρόπος ζωής και περιβαλλοντικές συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν το μεταβολισμό και κατά συνέπεια τον έλεγχο του βάρους. Το Time παρουσίασε 5 τέτοιους παράγοντες.

Τεχνητά πρόσθετα

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται σε πολλές τροφές μπορεί να ευθύνονται για προβλήματα του μεταβολισμού, όπως η δυσανεξία στη γλυκόζη ή η παχυσαρκία.

Νυχτερινή βάρδια

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο διαπίστωσαν ότι όσοι εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες καίνε λιγότερες θερμίδες από αυτούς που έχουν ένα πιο «φυσιολογικό» ωράριο.

Κριτική για το βάρος

Βρετανοί ερευνητές συμπέραναν, μετά από μελέτη τεσσάρων ετών, ότι όσοι ήταν θύματα ρατσισμού, εξαιτίας του βάρους τους, ή γενικότερα ντρέπονταν για αυτό, κατέληγαν να παχαίνουν.

Χημικά στο περιβάλλον

Ενας επιστήμονας στο πανεπιστήμιο του Νιου Χαμσάιρ διαπίστωσε ότι κάποια χημικά και συγκεκριμένα τα επιβραδυντικά φλόγας, που υπάρχουν παντού- από τα έπιπλα ως τα χαλιά και τις ηλεκτρονικές συσκευές- προκαλούν προβλήματα στο μεταβολισμό και το συκώτι, οδηγώντας πιθανά σε παχυσαρκία.

Ο σωματότυπος είναι κάτι που ο άνθρωπος κληρονομεί από τους γονείς του, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Διαπιστώθηκε ότι τα βακτήρια στο πεπτικό σύστημα επίσης εξαρτώνται- που συνδέονται με τη διατήρηση του βάρους- από τη γενετική.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ