ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Από το ’04 στο ’14 – Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση – Διαθέσιμη για διάλυση»

0

«Όσο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους Εταίρους, με σύνεση και αποφασιστικότητα προ όφελος του ελληνικού λαού, αποτελεί χρέος όλων μας να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες»

Ως «Ρέθυμνο Αλληλεγγύη Ανατροπή» έχουμε καθήκον να λάβουμε θέση για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π), σύμφωνα με την οποία οι Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού οφείλουν να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην «Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ)

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Δίνει τη μάχη ώστε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια, χωρίς να πάρει υφεσιακά μέτρα, χωρίς να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέες απολύσεις και κατάργηση του Κράτους Πρόνοιας.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ένα ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ μέτρο.

Σε κάθε περίπτωση αν κάποιοι θέλουν να γίνεται διαπραγμάτευση χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα να το πουν ξεκάθαρα, γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις είχαν κουρέψει τα αποθεματικά και κάποιοι δεν είχαν πει κουβέντα ΤΟΤΕ.

Οφείλουμε να ασκούμε κριτική αλλά όχι με υστερία. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Αλλιώς να ειπωθεί ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούν πραγματικά να γίνει διαπραγμάτευση αλλά να πάμε σε νέο μνημόνιο, να γίνουν απολύσεις, μειώσεις μισθών και ό,τι γινόταν τόσα χρόνια.

Το ενδιαφέρον για την αυτοτέλεια των Δήμων είναι προσχηματικό όταν για πέντε χρόνια δέχτηκαν απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές στους πόρους, το Παρατηρητήριο του κ. Φούχτελ, κ.λ.π.

Όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαστε στην ίδια βάρκα. Ή μαζί θα περάσουμε απέναντι ή μαζί θα βουλιάξουμε.

Το «Ρέθυμνο Αλληλεγγύη Ανατροπή» αγωνιζόμαστε να περάσουμε απέναντι.

Ελπίζουμε ότι και ο Δήμος Ρεθύμνης θα συμβάλει στην Εθνική Προσπάθεια να μη ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ η Πατρίδα μας.

 

Ρέθυμνο Αλληλεγγύη Ανατροπη

Ανδρουλάκης Μιχάλης

Βουρβαχάκης Σταύρος

Πολοπετράκης Κώστας

Σταράκης Γεώργιος

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ