ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση µνήµης και τιµής για την 71η επέτειο του Ολοκαυτώµατος της Λοχριάς

0

Ο ∆ήµος Αµαρίου οργάνωσε τιµητική εκδηλώση µνήµης για την 71η επέτειο του Ολοκαυτώµατος της Λοχριάς στις 4 Μαΐου 1944. H επιµνηµόσυνη δέηση τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασµιότατου Μητροπολίτη Λάµπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου και τον πανηγυρικό της ηµέρας εκφώνησε ο Νικηφόρος Κρυοβρυσανάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύµνης κα. Λιονή, ο Πρόεδρος του συνδέσµου των Μαρτυρικών Χωριών κ. Συγγελάκης, ο Περιφερειακός Σύµβουλος Ρεθύµνου κ. ∆ανδουλάκης, ο Πρόεδρος της ΑΜΑΡΙ Α.Ε. Ο.Τ.Α. κ. Κουτελιδάκης Κωνσταντίνος, καθώς και εκπρόσωποι των σωµάτων ασφαλείας, παρουσία του ∆ηµάρχου Αµαρίου κ. Παντελή Μουρτζανού, των Αντιδηµάρχων Αµαρίου κ. Αλεβυζάκη, κ. Φραγκιουδάκη και κ. Κλάδου, των ∆ηµοτικών Συµβούλων Αµαρίου κ. Καλοµενόπουλου, κ. Παραδεισανού και κ Σταθωράκη.

Παρευρέθηκαν, επίσης, οι µαθητές του διθέσιου ∆ηµοτικού Σχολείου Πλατάνου µαζί µε τους δασκάλους τους και κάτοικοι της περιοχής.

Η περιοχή του ∆ήµου Αµαρίου µε µεγάλη προσφορά στον Εθνικό Αγώνα, µε θυσίες πολλών χωριών, που σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο τιµά τους νεκρούς και στέλνει το µήνυµα της προσφοράς και της θυσίας για τα πανανθρώπινα αγαθά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ