ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Εξι τρικ για την ενίσχυση του μεταβολισμού -Ο άλλος τρόπος αδυνατίσματος

0

Είναι οι άνθρωποι που καταρτίζουν αυτά τα μισητά, αυστηρά προγράμματα της δίαιτας. Κι όμως, οι διατροφολόγοι προειδοποιούν ότι το αδυνάτισμα δεν είναι μία απλή εξίσωση με τις θερμίδες που παίρνει κανείς και εκείνες που καίει.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια απώλειας βάρους παίζει ο μεταβολισμός, καθώς κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στη μείωση της τροφής. Ετσι, μπορεί κάποιος να πεινάει, αλλά να  μην αδυνατίζει.

Υπάρχουν όμως τρόποι ενίσχυσης του μεταβολισμού. Η διατροφολόγος Σίνθια Σας έγραψε έξι τέτοιες συμβουλές στο Time.

Οι κατεχίνες και η καφεΐνη που περιέχει έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν τον μεταβολισμό και αυξάνουν την καύση λίπους. Στόχος πρέπει να είναι τα περίπου 5 φλυτζάνια την ημέρα.

Γερμανική έρευνα κατέληξε ότι δύο κούπες νερού αυξάνουν την καύση θερμίδων κατά 30% μέσα σε 10 λεπτά και ότι αυτό μπορεί να κρατήσει για πάνω από μία ώρα. Στόχος πρέπει να είναι οι 8 κούπες την ημέρα.

Λαχανικά και φρούτα

Δεν είναι μόνο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντίκτυπο στο λίπος. Στόχος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μία μερίδα τέτοιων τροφών σε κάθε γεύμα.

Μη επεξεργασμένα προϊόντα

Σε έρευνα διαπιστώθηκε ότι γυναίκες που έτρωγαν τις ίδιες θερμίδες, ποσότητα πρωτεΐνης και λιπαρών έκαιγαν 50% περισσότερες θερμίδες αν αυτό που κατανάλωναν ήταν μη επεξεργασμένα προϊόντα.

Χορταίνουν, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά επίσης επηρεάζουν το μεταβολισμό. Στόχος θα πρέπει να είναι μισή κούπα οσπρίων σε ένα γεύμα κάθε ημέρα.

Καφές πριν από τη γυμναστική

Η άσκηση μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό, αλλά η κατανάλωση καφέ πριν από τη γυμναστική θα δώσει έξτρα ώθηση σε αυτόν, καθώς ο οργανισμός θα καταναλώσει περισσότερες θερμίδες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ