ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

ΙΚΑ: Πως μπορείτε να δείτε online αν έχει ανανεωθεί το βιβλιάριο υγείας σας

0

Τη δυνατότητα να ελέγξετε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή εάν έχετε ενεργή ασφαλιστική ικανότητα, σας δίνει πλέον το ΙΚΑ. Χρησιμοποιώντας μόνο τον υπολογιστή σας, μπορείτε να γλιτώσετε την ταλαιπωρία και τις ουρές στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Όσοι υπάγεστε στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι (συμπεριλαμβάνονται και οι ασφαλισμένοι του τ. ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ) μπορείτε πλέον να ελέγξετε εάν έχει ανανεωθεί η ασφαλιστική σας ικανότητα για την περίοδο από 1/3/2015 έως 29/2/2016 κάνοντας κλικ εδώ.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν απαιτείται πλέον η προσέλευση των ασφαλισμένων στα Υποκαταστήματα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας

- Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε.

- Για τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014), έχουμε ήδη αναγγείλει ηλεκτρονικά την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

- Τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα έως 18 ετών) των ασφαλισμένων δικαιούχων περίθαλψης, εξυπηρετούνται από τους παρόχους υγείας χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α. (δηλ. δεν έχουν απογραφεί), αρκεί να επιδείξουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, στο οποίο είναι καταχωρημένα.

- Όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και να επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα από το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ