ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πρώτα οι κουκούλες του Χαράλαμπου Ν. Κοκονά

0

Του Χαράλαμπου Ν. Κοκονά

[email protected]

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να εφαρμόζει στην πράξη με την πολιτική της, το γνωστό νόμο του Μέρφυ. Επιλέγει τα χειρότερα δυνατά πράγματα στη χειρότερη δυνατή στιγμή. Άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στους λαθρομετανάστες την ώρα που τα κύματα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο. Τα έβαλε με τους Αμερικάνους καθώς και με τους Βρετανούς, για χάρη του Ξηρού, ενώ υποτίθεται ότι αναζητούσε συμμάχους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, προτιμώντας καλύτερα να ικανοποιήσει τα αιτήματα των κουκουλοφόρων. Αποφάσισε να βάλει χέρι στα διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και πανεπιστημίων για να βρει λεφτά και εμμένοντας σε μια αρνητική στάση έναντι των πιστωτών, αντί να αναζητήσει μια συμφωνία επωφελή για τη χώρα που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της οικονομίας που έχει διακοπεί.

Όλοι στην Ευρώπη παρακολουθούν έκπληκτοι την πορεία της Ελλάδας προς τα βράχια, έχοντας όμως πλέον προετοιμαστεί, εξετάζοντας το σενάριο της χρεοκοπίας εντός του Ευρώ, τα οποίο θα είναι πολύ χειρότερο για τη χώρα μας, αφού δε θέλουν να κάνουν κανένα δώρο στους λομπιστές της δραχμής. Την ώρα που οι Ευρωπαίοι σφυρίζουν αδιάφορα, η κατάσταση στην Ελληνική οικονομία έχει φτάσει σε δραματικά επίπεδα. Οι επενδυτές απομακρύνονται, επειδή σε μας εμπιστεύονται, το χρηματιστήριο έχει κατρακυλήσει στο χειρότερο σημείο της 3ετίας, ενώ τα ομόλογα έχουν εκτοξευθεί στο 30%. Η ασφυξία πνίγει τον ιδιωτικό τομέα και η αγορά, πάνω που πήγαινε να ανακάμψει, οδηγείται ξανά στην ύφεση.

Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια επεδίωξε να παραλάβει πρόωρα, προκαλώντας τις εκλογές, οι οποίες αποδεικνύονται καταστροφικές για τη χώρα. Μόνη λύση για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία είναι να αποφασίσει επιτέλους η κυβέρνηση να προτείνει ρεαλιστικά, κοστολογημένα (και όχι έκθεση ιδεών σε χαρτοπετσέτα) μέτρα, τα οποία θα οδηγήσουν δυστυχώς σε ένα έντιμο συμβιβασμό, αλλά όχι βέβαια όπως τον εννοεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δηλαδή δώστε μας λεφτά να σας πληρώσουμε τα δανεικά και να κάνουμε και την αριστερή φιγούρα μας, αλλά μη μας ζητάτε να κάνουμε τίποτα εμείς…

Με αυτή τη λογική ψηφίστηκε αυτή η κυβέρνηση και τώρα έχει εγκλωβιστεί στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και τις συνιστώσες να την περιμένουν στη γωνία. Γιατί, όταν έλεγες «μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ», «καταργούμε το Μνημόνιο και αρχίζουν οι αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς - ο πρώτος μισθός θα γίνει 751 ευρώ» έτσι προσήλθε στην κάλπη παραβλέποντας ότι μετά την απομάκρυνση τους δεν αναγνωρίζεται το λάθος παρά μόνο στις επόμενες εκλογές. Μετά την 25η Ιανουαρίου, πρώτη δήλωσε η κ. Βαλαβάνη ότι «είναι εθνικό καθήκον η καταβολή του ΕΝΦΙΑ». Μετά καταλάβαμε όλοι ότι το μνημόνιο δεν καταργήθηκε, επομένως για ποιες αυξήσεις συντάξεων και μισθών να συζητήσουμε; Ήρθε η σάρωση όλων των ταμείων, ταυτόχρονα με την παραγγελία 500 εκατ. για αεροπλάνα - φέρετρα πενήντα ετών.

Τώρα όλοι ξέρουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η χειρότερη κυβέρνηση από μεταπολιτεύσεως. Δε γνωρίζει η αριστερά της τι ποιεί η αριστερά της, η πλατφόρμα της αριστεράς της και η άκρα αριστερά της. Δεν έχει στρατηγική και κανένα πρόγραμμα. Δε μας έμεινε φίλος. Δεν έχουμε συμμάχους. Συγκρουστήκαμε με όλους. Σήμερα κανείς δεν έχει δικαιολογία για να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ