ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρώτη ετήσια συνάντηση Λυκοπούλων Δυτικής Κρήτης

0

Στις 9 και 10 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ετήσια συνάντηση Λυκοπούλων Δυτικής Κρήτης με θέμα «Οι 5 θρύλοι… ο 6ος;» .

Λυκόπουλα από τα Χανιά και το Ρέθυμνο συναντήθηκαν για πρώτη φορά όλα μαζί το Σάββατο 9 Μαΐου στο Προσκοπικό Κέντρο «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»,  ενώ την Κυριακή 10 Μαΐου συνέχισαν τη συνάντησή τους στην πόλη του Ρεθύμνου!

Από φέτος, ο Προσκοπισμός των δύο πόλεων δουλεύει ενωμένος σε μία Περιφερειακή Εφορεία και η αρχή όλων, τα Λυκόπουλα,  έδωσαν ένα βροντερό και χαρούμενο παρών εκείνο το Σαββατοκύριακο.

Πολλά πολλά Λυκόπουλα συνοδευόμενα από Γερόλυκους (ενήλικα μέλη) αντιμετώπισαν μία μεγάλη πρόκληση, τον εχθρό των 5 θρύλων, τον «Εφιάλτη» που απειλεί να εξαλείψει τους άλλους θρύλους και μαζί, τα όνειρα των παιδιών! Η μόνη λύση ήταν να βρεθεί ένας 6ος  πιο δυνατός θρύλος, που θα εξαλείψει τον «Εφιάλτη».

Τα θαρραλέα Λυκόπουλα δούλεψαν σκληρά και έψαξαν πολύ, με αγάπη, ομαδικότητα, αλληλεγγύη, σεβασμό και αστείρευτο κέφι.

Φυσικά στο τέλος τα κατάφεραν!!

Ο 6ος θρύλος ανακαλύφθηκε και δεν ήταν άλλος από τα ίδια τα Λυκόπουλα!!

Πιστοί στον απλούστατο μα σημαντικότατο «Νόμο του Λυκόπουλου» καθώς και στην εξίσου σημαντική «Λυκοπουλική Υπόσχεση» οι λιλιπούτιοι Πρόσκοποι της Δυτικής Κρήτης, δεν ξεχνούν να…: προσπαθούν με όλη τους τη δύναμη να βοηθούν τους γύρω τους…. να φροντίζουν για τους άλλους και τον εαυτό τους και να κάνουν κάθε μέρα μια καλή πράξη…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ