ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τίμησαν έναν αληθινό ήρωα

0

Η πλατεία στο Λιβάδι ήταν κατάμεστη από κόσμο που θέλησε με την παρουσία του να τιμήσει έναν από τους αληθινούς και αφανείς ήρωες της Ναζιστικής Κατοχής, αλλά και ταυτόχρονα όλων των πολέμων που η πατρίδα έκανε το κάλεσμα και οι Ανωγειανοί πάντα δήλωναν το παρόν.

Ο Γιάννης Σκουλάς ή Πιτοπούλιος τιμήθηκε με τον πρέποντα σεβασμό και την εκτίμηση που αρμόζει σε τέτοιους ανθρώπους, από την Ανωγή, το Εργαστήρι Γνώσης του Αγίου Γεωργίου, τους χωριανούς, αλλά και όλο τον ελεύθερο κόσμο που με την παρουσία του είπε το δικό του ΟΧΙ σε τυράννους, όπως το είπε τότε ο Πιτοπούλιος με τίμημα τον ίδιο του τον γιο στον βωμό της Λευτεριάς.

Η Ανωγή έκανε απλά το ξεκίνημα, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις τιμής στους ήρωες προγόνους μας που θυσίαζαν τα πάντα για να είμαστε εμείς Ελεύθεροι. Όπως ανέφερε και ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης στον χαιρετισμό του : ”Δόξα τω θεό στον τόπο που ζούμε τα Ανώγεια, οι άνθρωποι αυτοί  που θυσίασαν τα πάντα για την Πατρίδα είναι εκατοντάδες….”.

Παρόντες στην εκδήλωση τιμής μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ανωγείων κ.Μανόλης Καλλέργης, οι Αντιδήμαρχοι κ.Γιάγκος Σκουλάς και κ. Βασίλης Σμπώκος, σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό συμβούλιο, οι κόρες και τα εγγόνια του Πιτοπούλιο, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων κ.Νίκος Βρέντζος με όλο το συμβούλιο του συλλόγου, καλλιτέχνες του χωριού με προεξάρχοντα τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και πλήθος απλών ανθρώπων όλων των οικογενειών που συγκινήθηκαν, χειροκρότησαν και θεώρησαν τιμή εν τέλει το γεγονός πως είναι Ελεύθεροι Κρήτες Πολίτες.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης που είχε και την αρχική ιδέα για να γίνει. Η βραδιά έκλεισε εξίσου συγκλονιστικά με τρεις νέους Ανωγειανούς καλλιτέχνες να ερμηνεύουν με συγκίνηση τραγούδια αφιερωμένα στον Πιτοπούλιο και όλους τους ”Πιτοπούλιους” ...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ