ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τεράστιο ενδιαφέρον για το σωματείο πληγέντων από τους Ναζί του Γ. Σταράκη

0

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ίδρυσης «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ 1941 – 44». Ήδη έχουν εγγραφεί υπερδιπλάσια μέλη που απαιτεί ο Νόμος και αναμένεται η κατάθεση του Καταστατικού στο Πρωτοδικείο. Μέλη μπορούν να γίνουν οι αιχμάλωτοι επιζώντες από του Ναζί, συγγενείς εκτελεσθέντων, ζώντες ή συγγενείς αυτών οι οποίοι φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν αλλά και βομβόπληκτοι. Με ηρεμία, με προγραμματισμό και συντονισμένα θα διεκδικήσουμε ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ για τις θηριωδίες των απρόσκλητων στην Κρήτη Ναζί.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΤΑΜΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ

ο διασωθείς από την κτηνώδη εκτέλεση των Ναζί στην παραλία Μισιρίων όπου είχαμε την πρώτη ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΜΑΧΩΝ στην ΕΥΡΩΠΗ τίθεται ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Είναι ο Ήρωας Βασίλης Παπαδόπουλος του Τηλεμάχου. Οι Ναζί σκότωσαν την μάνα του, τη γιαγιά του και τη θεία του.

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής είναι η επίσης Ηρωίδα Βαγγελιώ Μαρούλη. Οι Ναζί τη συνέλαβαν σε ηλικία 12 ετών με τον αδελφό της Δημήτρη 7 ετών. Σώθηκαν από θαύμα, ενώ ήταν αιχμάλωτοι 12 ημέρες. Ο πατέρας της, Μιλιτιάδης, έμεινε στο σπίτι και με ένα παμπάλαιο όπλο αγωνίστηκε κατά των Ναζί απρόσκλητων εισβολέων. Του έρριξαν βόμβα 1.000 κιλών και τον σκότωσαν στα Μισίρια, στην οδό Μάχης Κρήτης 93. Η Βαγγελιώ είχε χάσει τη μητέρα της, έχασε τον πατέρας της, είχε άλλα πέντε αδέλφια και σε ηλικία 12 ετών έγινε πατέρας – μητέρα – αδελφή.

Επίσης στην  επταμελή θα είναι ο καταξιωμένος δικηγόρος Νίκος Κοτζαμπασάκης, ο οποίος έχει νεκρούς από τους Ναζί. Τα έξοδα του καταστατικού είναι ευγενική του χορηγία.

Μέλος θα είναι και ο οικονομολόγος,  Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Βουρβαχάκης,  ο οποίος με ευγενική χορηγία αναλαμβάνει τη λογιστική και φοροτεχνική κάλυψη του σωματείου. Οι Ναζί σκότωσαν τον παππού του στο Ζουρίδι. . Στη Διοίκηση συμμετέχει ο επιχειρηματίας Δήμος Βαλλέργας, η οικογένεια του οποίου έχει θύματα στον τέως Δήμο Αρκαδίου. Άλλος ένας λαμπρός Κρητικός, ο Αντώνης Σαραντινός, συμμετέχει στο Δ.Σ. Οι φασίστες σκότωσαν τον παππού του στην παραλία Μισιρίων, φυλάκισαν τον μπαμπά του, Τάσο, στον Αγιο Γεώργιο Περιβολίων, ο οποίος δραπέτευσε. Τις Δημόσιες Σχέσεις και Υπεύθυνος Τύπου αναλαμβάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Σταράκης. Με κτηνώδη τρόπο  εκτέλεσαν και έκαψαν του πατέρα του τον αδελφό, ενώ τον μπαμπά του τον φυλάκισαν στη Αγυιά γιατί με τον ξάδελφό του Σκανδάλη Δημήτρη (Τζίμης), είχαν ράδιο και μοίραζαν προκηρύξεις από νέα που αφορούσαν την ήττα του Χίτλερ στη Ρωσία.

Απομένουν δύο θέσεις οι οποίες θα συμπληρωθούν μέσα στην εβδομάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ