ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Πρωτομαγιά γιόρτασαν Αιγινήτες στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη

0

Την Πρωτομαγιά γιόρτασαν με το δικό τους τρόπο 17 περιπατητές από την Αίγινα στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνης, που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Το γκρούπ με επικεφαλής την κα, Ευαγγελία Ρεκλείτη, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στην Κρήτη, πραγματοποίησαν εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή της Αργυρούπολης και ύστερα από την διαδρομή που ακολούθησαν στα Κολλητά Φαράγγια, κατέληξαν στο Κέντρο Κρητικής γαστρονομίας όπου τους υποδέχτηκε η υπεύθυνη του Κέντρου κα. Ασπασία Σταυρουλάκη.

Οι εκδρομείς ξεναγήθηκαν στο κέντρο, μίλησαν για τα οφέλη της Κρητικής διατροφής και τα τοπικά προϊόντα. Ενημερώθηκαν για την πιστοποίηση των Κρητικών Προϊόντων και της Κρητικής κουζίνας με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να προμηθευτούν παραδοσιακά προϊόντα και να εκτελέσουν μια παραδοσιακή Κρητική συνταγή μετά την επιστροφή τους στην Αίγινα. Ήδη οι περισσότεροι αναζητούν τα παραδοσιακά μας προϊόντα σε Αθήνα και Αίγινα. Το γκρουπ ήταν αρκετά ενημερωμένο για την Κρητική διατροφή, μιας και η συζήτηση για την  επιτυχία του Κρητικού ελαιόλαδου στην Νέα Υόρκη, τα τυροκομικά προϊόντα και το μοναδικό θυμαρίσιο μέλι μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Λάτρεις της γαστρονομικής μας κουλτούρας, του φυσικού μας περιβάλλοντος και της Κρητικής φιλοξενίας, οι επισκέπτες ανανέωσαν το ραντεβού μας στο Κέντρο Γαστρονομίας, με ένα παραδοσιακό κέρασμα που τους προσφέρθηκε από τις πιο αντιπροσωπευτικές γεύσεις της Κρήτης από πιστοποιημένα προϊόντα.

kk (1)

Χαρακτηριστικά η υπεύθυνη του Κέντρου Ασπασία Σταυρουλάκη, τους είχε ετοιμάσει λόγω της ημέρας ένα Πρωτομαγιάτικο στεφάνι φτιαγμένο μονάχα από βότανα της Κρητικής γης, δίνοντας έμφαση στην αφθονία και στα αρώματα των ενδημικών φυτών της Κρήτης. Τους παρακίνησε να γευτούν την γραβιέρα με θυμαρίσιο μέλι, μια γεύση που για πολλούς ήταν πρωτόγνωρη και τους εντυπωσίασε ο συνδυασμός των δυο αυτών δυνατών γεύσεων.

Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας έχει ως στόχο να αναδείξει τις θρεπτικές ιδιότητες της Κρητικής Διατροφής και να συμβάλει στη διατήρηση της ταυτότητας της Κρητικής κουζίνας, ώστε να μετεξελιχθεί η Κρήτη σε διεθνή γαστρονομικό και οινικό προορισμό.

Το κέντρο φιλοξενεί και προβάλλει τις παρακάτω δραστηριότητες:

-    Χώρος προβολής - εκθετήριο των πιστοποιημένων προϊόντων με το σήμα «ΚΡΗΤΗ»

-    Χώρος γευσιγνωσίας των πιστοποιημένων προϊόντων με το σήμα «ΚΡΗΤΗ»

-    Επισκέψεις ευαισθητοποίησης μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα διατροφής (κατόπιν συνεννόησης)

-    Λειτουργία βιβλιοθήκης ανοιχτή στο κοινό

-    Info point – πληροφοριακό υλικό για την Κρητική διατροφή, τις παραδοσιακές συνταγές και τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις με το σήμα «ΚΡΗΤΗ»

-    Γαστρονομικές επιδείξεις από chefs, μαγείρους ή συνεταιρισμούς (κατόπιν συνεννόησης)

-    Παραχώρηση του χώρου και του εξοπλισμού σε συλλογικές δράσεις που έχουν σκοπό την διάδοση της Κρητικής κουζίνας και την επεξεργασία αγροτικών προϊόντων

Για περισσότερες πληροφορίες,

για οργανωμένες επισκέψεις και για το πρόγραμμα καλοκαιρινών  εκδηλώσεων:

Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, Κτίριο Μανουσάκη, Αργυρούπολη

Τηλ 28310 81252 – 6979552591

[email protected]

www.agrocrete.com

Βρείτε μας στο facebook:Cretan Diet, ή ακολουθείστε μας στο twitter: Cretan Diet

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ