ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπερήφανη Διαπραγμάτευση και άλλα παραμύθια… της Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα

0

Πιστεύω ειλικρινά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο οι γραφικοί, αν και αυτοί είναι προς στιγμήν στην πρώτη γραμμή. Πιστεύω ειλικρινά ότι προσέλκυσε στην κοίτη του πολίτες σκεπτόμενους, ώριμους και έντιμους. Πολίτες που ανήκουν ιδεολογικά στο κέντρο, πολίτες με αριστερές καταβολές, που είδαν το ΣΥΡΙΖΑ σαν μια ελπίδα για κοινωνική δικαιοσύνη. Πολίτες που απλά απηύδησαν από την αναξιοκρατία, το λάδωμα, το ρουσφέτι και την μαγκιά της ημιμάθειας. Πολίτες που ξέρουν ότι δεν νοείται μέλλον για την Ελλάδα χωρίς Ευρωζώνη. Η νωπή εντολή που έδωσαν στον κύριο Τσίπρα, έπαψε όμως να ναι και τόσο νωπή 100 μέρες μετά... Με πειραματισμούς στη διεθνή διπλωματία δίκην τζόγου, με χρονοτριβήσεις και τακτικισμούς εσωτερικής κατανάλωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει στην ύφεση τη χώρα, όλο και πιο βαθιά. Δεν παίρνει ευθύνη για καμία αλλαγή, δεν φέρνει νομοσχέδια στη Βουλή, μόνο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κι αυτές κακογραμμένες.

Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων ο Πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας είχε πει για πυλώνες αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Είχε πει για εγγύηση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Αντ’ αυτού, πάμε ολοταχώς για τρίτο μνημόνιο μέσα στο καλοκαίρι...

Και πώς να μην πάμε. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας χαρακτήρισε τη Δευτέρα τις ελληνικές προτάσεις για συμφωνία «Χωρίς ουσία και χωρίς περιεχόμενο» ενώ η Άγκελα Μέρκελ, ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε αν ο Αλέξης Τσίπρας της ζήτησε χρήματα.

Τζάμπα πήγαν κι οι υποκλίσεις Λαφαζάνη στο Ρώσο Πρόεδρο. Ούτε προκαταβολή εξασφαλίσαμε αλλά ούτε καν προοπτική για ρώσικο αγωγό.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο παρατεταμένο αδιέξοδο, η κυβέρνηση προχωρά σε συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, στην οποία αναβαθμισμένο ρόλο καταλαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος αν και ,τυπικά, αυτή τελεί ακόμα κάτω από την ευθύνη του κ. Βαρουφάκη. Υπό την αμηχανία των εντυπώσεων που άφησε στο τελευταίο Eurogroup και την "υποδοχή" που του επιφύλαξαν εκεί οι ομόλογοί του της Ευρωζώνης , ο κύριος Βαρουφάκης πέρασε στο περιθώριο, όπως και αναμενόταν. Στο προσκήνιο περνάει ένας εντελώς σκληροπυρηνικός λάτρη του Τροτσκισμού με ακραία αντίφαση την προσωπική του μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Θα καταφέρει ο Ευρωπαίος κύριος Τσακαλώτος να ανατρέψει το κακό κλίμα. Θα συνετίσει τους θερμοκέφαλους στις συνιστώσες; Θα ξυπνήσουν από το λήθαργο οι πολίτες που απόλαυσαν σαν «Φιέστα» την πρωτόγονη κι απλοϊκή διαπραγματευτική απόπειρα Τσίπρα για διαγραφή του χρέους; Ήρθε νομίζω το πλήρωμα του χρόνου, όλοι αυτοί που στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ για να τρέξει σε Ευρωπαϊκά γήπεδα, να υψώσουν ανάστημα και φωνή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ